• Головна
  • Новини
  • Данія надасть Україні безвідсоткові кредити на енергоефективні проєкти для зими без відключень електрики

18.10.2024, 17:32

Данія надасть Україні безвідсоткові кредити на енергоефективні проєкти для зими без відключень електрики

Данія оголосила про надання безвідсоткових кредитів українським громадам для реалізації енергоефективних проєктів.

Зокрема, кредити надаватимуться на термін до 10 років для фінансування проектів, які не можуть знайти інвесторів. Мінімальна вартість проектів становить 13,5 млн євро, максимальна — 100 млн євро.

Про це 17 жовтня повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження. Уряд України затвердив Порядок відбору проектів у сферах енергоефективності, енергозбереження та альтернативних видів пального, які фінансуватимуться в межах програми Danida Business Finance, укладеної між урядами України та Данії.

Ганна Замазєєва, голова Держенергоефективності, зазначила, що програма зосереджена на комерційно неокупних проектах у сферах відновлювальної енергетики, теплопостачання, водопостачання та очищення води. Кожен муніципалітет зможе отримати кредит відповідно до вимог Порядку відбору.

Важливо зазначити, що відбір проектів здійснюватиме Держенергоефективності, а конкурси проходитимуть для проектів, які реалізуються в Україні (за винятком зон активних бойових дій та тимчасово окупованих територій) і відповідають Указу Президента України від 30 вересня 2019 року №722 «Про Цілі сталого розвитку України до 2030 року».

Додатково, у рамках підготовки до зими, «Укренерго» повідомило про накопичення трикратного запасу ремонтного обладнання, а також про плани щодо збільшення обсягу імпорту електроенергії з Європи до 2200 МВт, запуск 600 МВт розподіленої генерації та впровадження двох плавучих електростанцій на 250 МВт в Одеському порту.

За словами Олексія Брехта, т.в.о. голови правління «Укренерго», при теплій погоді та без нових атак на енергетичні об’єкти, Україні вдасться уникнути відключень електрики цієї зими.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: