• Головна
  • Новини
  • ДБР підозрює двох львівських податківців у приховуванні незадекларованих котеджів

09.10.2024, 19:34

ДБР підозрює двох львівських податківців у приховуванні незадекларованих котеджів

Підозрюваними є начальник управління податкового аудиту Іван Левкін та його заступниця Наталія Жолудєва.

Про це повідомили NGL.media, пише WestNews.

Державне бюро розслідувань (ДБР) висунуло підозри двом посадовцям Головного управління Державної податкової служби у Львівській області у приховуванні інформації про будівництво заміських котеджів у селі Зубра, що поблизу Львова. Підозрюваними є начальник управління податкового аудиту Іван Левкін та його заступниця Наталія Жолудєва.

Згідно з інформацією, оприлюдненою ДБР, 45-річний Іван Левкін подав декларацію про доходи за 2023 рік у березні. У ній він зазначив лише земельну ділянку площею 0,0656 га, яку його дружина, Юлія Левкіна, придбала у 2023 році. Проте, як з’ясували слідчі, на цій ділянці було зареєстровано паспорт на будівництво індивідуального будинку ще у 2022 році. 4 січня 2024 року будівництво було завершене, про що свідчить відповідна декларація про готовність котеджу площею 133,5 м² до експлуатації.

Котедж Левкіних збудований у межах котеджного містечка Terra Solis, де сам Іван Левкін є співзасновником обслуговуючого кооперативу. За даними, котеджі в даному містечку раніше продавалися на ринку за ціною близько 200 тис. доларів. Наразі у продажу пропонують недобудований котедж площею 143 м² за 1350 доларів за квадратний метр, що вказує на актуальну ринкову вартість.

Слідство також виявило, що Наталія Жолудєва, сусідка Левкіна у котеджному містечку, також не зазначила інформацію про свій котедж у декларації за 2023 рік. У серпні 2024 року вона внесла зміни до декларації, зазначивши, що стала власницею котеджу площею 136,1 м² за 2 млн грн, що приблизно дорівнює 350 доларів за квадратний метр, що є значно нижче ринкової вартості.

На даний момент у справі триває експертиза, яка має встановити точну вартість нерухомості, що не була вказана в деклараціях податківців. У рамках слідства були проведені обшуки у помешканні Левкіних, під час яких вилучили документи на будинок.

Обидва податківці відмовилися коментувати кримінальні провадження, відкриті проти них. Слідство продовжується, і ДБР планує розслідувати обставини, які призвели до можливого неналежного виконання службових обов'язків з боку посадовців податкової служби.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: