• Головна
  • Новини
  • Цього року на Львівщині відкриють ще один пункт пропуску на українсько-польському кордоні

28.09.2022, 08:10

Цього року на Львівщині відкриють ще один пункт пропуску на українсько-польському кордоні

Міністерство інфраструктури Польщі планує ще цього року відкрити новий пункт пропуску на українсько-польському кордоні. Йдеться про Нижанковичі-Мальховіце.

Пункт пропуску почали будувати у 2021 році і планували закінчити у 2024, однак попри роботи, польський уряд планує відкрити рух через кордон цього річ.

"Ми хочемо цього року швидко запустити додатковий прикордонний пункт пропуску Мальховіце-Ніжанковичі. Він повинен був бути введений в експлуатацію відповідно до звичайного графіка в 2024 році, але ми працюємо над тим, щоб тимчасово, але все таки мати можливість проводити там прикордонні перевірки, ще цього року", – повідомив віце-міністр інфраструктури Польщі Рафал Вебер.

За словами польського урядовця, зараз на цьому переході тривають активні будівельні роботи, щоб здати його у 2023 році, раніше від запланованого терміну. Для пропуску автомобілів планується створити спеціальний об'їзд.

Нагадаємо, пункт пропуску Мальховіце-Нижанковичі будується на польському боці. З українського боку майбутній пункт пропуску межує із селом Нижанковичі, яке входить до Добромильської міської громади Самбірського району. Вся інфраструктура пункту буде розташована на польській стороні, прикордонний і митний контроль здійснюватимуть служби обох країн разом.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: