• Головна
  • Новини
  • «Цього очікують тисячі військовослужбовців і їх родини», – Михайло Цимбалюк про законопроект № 8009

05.05.2023, 20:41

«Цього очікують тисячі військовослужбовців і їх родини», – Михайло Цимбалюк про законопроект № 8009

Цього тижня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт № 8009 «Про внесення змін до статті 26 Закону України “Про військовий обов'язок і військову службу” щодо розширення підстав звільнення з військової служби деяких категорій громадян в період воєнного стану».

Документ передбачає можливість звільнення зі служби військовослужбовців, що служать за контрактом, а також мобілізованих у разі, якщо їхні близькі родичі загинули чи зникли безвісти в період дії воєнного стану.

Свою думку щодо цього висловив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Законом встановлюється додаткова підстава для звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовцям чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або пропали безвісти під час дії воєнного стану. Цей проект Закону насправді захищає сьогодні тих людей, які ціною власного життя і здоров'я стали на захист добра над злом. І, справді, цього законопроекту очікують тисячі і військовослужбовців, і члени їх родин,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Втім, політик просить Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянути одну важливу проблему в цьому напрямку.

– У нас все-таки є понад 20 тисяч військовослужбовців строкової служби, які після 24 лютого минулого року не можуть і не були демобілізовані у зв'язку з законом. Вони переслужили всі ці терміни. Їм пропонують підписати контракт не менше ніж на 3 роки. А вони – люди інших цивільних професій, отримують в місяць зарплату від 350 до 700 гривень. Потрібно їм дозволити підписувати контракт до закінчення воєнного стану,– додав народний депутат.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: