• Головна
  • Новини
  •  Cміттєва блокада Львова - триває розслідування кримінальної справи

28.05.2020, 14:42

 Cміттєва блокада Львова - триває розслідування кримінальної справи

"Слава Богу, що в минулому році нарешті порушили кримінальну справу щодо сміттєвої блокади. Вона сьогодні розслідується серйозними слідчими".

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, - пише пресслужба міської ради.

«Слава Богу, що в минулому році нарешті порушили кримінальну справу щодо сміттєвої блокади. Вона сьогодні розслідується серйозними слідчими. Тому я би дуже хотів, щоби знайшли тих людей, що підпалили і покарали тих, хто зорганізував всю цю масштабну сміттєву блокаду в рамках країни. А були задіяні працівники поліції, прокуратури, інші силовики, а координувалось це все на державному рівні. І вам кожен львів'янин це підтвердить, ця інформація не є таємницею. Винних треба знайти, і вони повинні бути покарані", - зазначив міський голова Львова. 

Нагадаємо, сміттєва криза у Львові — це серія інцидентів у Львові, починаючи з літа 2016 року. У травні 2016 під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі через зсув сміття загинули 3 рятувальники, а також працівник «Збиранка». В листопаді 2016 суд зобов'язав владу Львова закрити Грибовицьке сміттєзвалище.

На червень 2017 року в окремих районах міста нагромадились місячні обсяги сміття, загалом по місту — близько 9 тисяч тонн. Лабораторний аналіз ґрунту, взятого біля сміттєвих майданчиків у Львові, показав високий рівень бактеріального забруднення, що створює небезпеку для мешканців.

У травні-червні 2016 Садовий заявив про сценарій завалити Львів сміттям та блокування вивезення сміття зі Львова центральною владою. На сайті міської ради Львова викладено 229 відмов на 495 звернень до обласних і місцевих рад України з проханням прийняти львівське сміття.

Наразі відходи зі Львова вивозять та захоронюють на полігонах Львівської області, а також інші полігони, з якими мають укладені угоди компанії-перевізники ТПВ. (Використано матеріал Вікіпедії).

Фото - Львівський портал

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: