Наталя Тимчій

політик

Громадська діячка, львів'янка.


28.11.2019, 12:28

Ціна квитка

У Львові відбулися два громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду в громадському автотранспорті та електротранспорті. Обидва слухання були ініційовані посадовцями підприємств- перевізників. Відтак значну частину учасників становили працівники цих підприємств.

Якщо під час перших слухань кількість працівників АТП була недостатньою для прийняття потрібного їм рішення, то під час других, працівники ЛКП «Львівелектротранс» мали більшість у залі. Вони ж і погодили підвищення вартості проїзду у трамваях і тролейбусах. Участь у громадських слуханнях працівників підприємств-перевізників є конфліктом інтересів, бо вони безпосередньо зацікавлені у підвищенні тарифу. При цьому влада визнає, що від підвищення тарифу, якість обслуговування пасажирів не покращиться.

Запропоновані і вже частково погоджені «громадськістю» тарифи не є економічно обґрунтованими. Облік пасажиропотоку у Львові не проводився. Кількість перевезених пасажирів, пільговиків та собівартість перевезень підприємства розраховують на основі умовних цифр взятих зі статистичних даних. Реальної кількості пасажирів та собівартості перевезень ніхто не знає. Це стане відомо тільки після запровадження електронного квитка. До цього часу підвищувати вартість проїзду недоречно і неприпустимо.

Остаточне рішення щодо підвищення вартості проїзду прийматиме виконавчий комітет Львівської міської ради. Небайдужі мешканці, вся львівська громада повинна зробити все, щоб перешкодити чиновникам прийняти це ганебне рішення, і в черговий раз залізти у кишені львів’ян, прикривши у такий спосіб свою безгосподарність. Чиновникам потрібно нагадати, що депутати регулярно виділяють десятки мільйонів гривень на утримання підприємств-перевізників з міського бюджету. А це кошти львів’ян. Мешканці міста уже заплатили перевізникам зі своїх податків, а тепер їх хочуть змусити зробити це ще раз. Нехай спочатку керівники міста наведуть лад у комунальних «АТП-1» та «Львівелектротрансі» навколо яких регулярно виникають скандали з корупційним присмаком.

Ми будемо вчиняти всі дозволені законом дії, якщо виконком таки прийме рішення, яке погіршить становище простих львів’ян. Які саме - зараз розголошувати не буду, але вони розпочнуться відразу після того, як міська влада дозволить собі завдати шкоди всій громаді Львова.

Фото Варта1

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: