• Головна
  • Новини
  • Цимбалюк розкритикував підвищення податків: "Це перекладання проблем на плечі українців"

16.10.2024, 22:31

Цимбалюк розкритикував підвищення податків: "Це перекладання проблем на плечі українців"

Народний депутат України Михайло Цимбалюк виступив із критикою рішення Верховної Ради про підвищення податків, яке передбачає збільшення військового збору до 5%. За його словами, цей закон є спробою Кабінету Міністрів перекласти проблеми держави на плечі простих українців.

Цимбалюк підкреслив, що з зарплати у 20 тисяч гривень держава забереться тисячу як військовий збір. "Те, що потрібно шукати гроші на забезпечення української армії – це без сумніву, але ця законодавча ініціатива Уряду не вирішує проблеми виходу української економіки з тіні," – зазначив нардеп під час свого виступу з парламентської трибуни.

Політик також звернув увагу на можливості, які можуть принести додаткові доходи до державного бюджету. "Питання грального бізнесу могло б принести приблизно 60 мільярдів гривень у держказну. Окрема тема – підвищення акцизу на спиртне, адже в умовах війни це має бути розкіш. Окрім того, варто продовжити митну реформу - важливо змінити підходи до митних платежів," – підсумував Цимбалюк.

Таким чином, нардеп закликав до перегляду бюджетної політики та пошуку альтернативних шляхів забезпечення фінансування, не завантажуючи додатковими податками звичайних громадян.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: