• Головна
  • Новини
  • Центр хірургії серця та судин у Львові очолив хірург з Волині

05.05.2020, 13:11

Центр хірургії серця та судин у Львові очолив хірург з Волині

Депутат Волинської обласної ради, судинний хірург Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання Олександр Голуб очолив Центр хірургії серця та судин Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Про це повідомили на сторінці медзакладу у Facebook.

«Ми відкриваємо його, аби кожен наш пацієнт мав змогу отримати ширший спектр якісних медичних послуг. Що це означає, розкажемо на одному конкретному прикладі, що стався днями: серце пацієнта зупинилося на порозі операційної. Таке могло трапитися вдома чи на роботі. Це була невідкладна операція – після першого інфаркту 52-річному чоловікові загрожував другий. Просвіт судин на 95% був звужений бляшками. Дефібриляція, непрямий масаж серця. Чоловіка реанімують, а потім – оперують. Кардіохірурги беруть сегменти судин з ноги та артерії в грудях, і з їхньою допомогою спрямовують кров поза враженими місцями, аби та циркулювала без перешкод. І роблять вони це на працюючому серці! Без використання апарату штучного кровообігу. Це дуже складно, але в тій ситуації – необхідно, адже були підозри, що якась із артерій уже була перекрита тромбом. Ми створили Центр, аби такі та ще багато інших складних операцій стали доступними кожному львів’янину та жителю області», – йдеться в дописі.

Центр серця і судин очолив кардіохірург Олександр Голуб, медичний директором з анестезіологічної роботи став Іван Місків. У структурі Центру одразу чотири відділення: судинної хірургії на чолі з Андрієм Меленем, інтервенційної радіології – Віктором Сало, кардіохірургії та трансплантації серця – Романом Домашичем, а також кардіологічне відділення з реперфузійним центром очолив Василь Процько.

Нагадаємо, що 26 липня 2019 року на позачерговій сесії Волинської обласної ради був представлений новий депутат. За рішенням обласної виборчої комісії ним став депутат Голуб Олександр Миколайович.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: