• Головна
  • Новини
  • Нардеп від ЄС відстояв «свій» 119-й округ завдяки «двійнику» конкурента від «Слуг народу»

26.07.2019, 14:14

Нардеп від ЄС відстояв «свій» 119-й округ завдяки «двійнику» конкурента від «Слуг народу»

Про це свідчить аналіз «технологій» під час дострокових парламентських виборів, здійснений громадянською мережею "Опора",

Технологія двійників, яку задіяли на позачергових виборах народних депутатів 21 липня, негативно вплинула на волевиявлення громадян у семи округах, зокрема завадивши перемогти шістьом кандидатам від партії "Слуга народу". Як пише громадянська мережа "Опора", згідно з аналізом організації, на цих виборах технологія двійників використовувалася у двох основних формах - реєстрація кандидатів з однаковими іменами та вказування у біографії приналежність до організацій, назви яких дублюють назви політичних партій основного кандидата. Наприклад, до благодійної організації "Слуга народу".

Як з'ясувала "Опора", другий вид махінації цього разу виявився більш ефективним. За підрахунками мережі, на цих виборах балотувалося понад 90 кандидатів в 55 одномандатних виборчих округах, які, будучи самовисуванцями, видавали себе за представників приватного підприємства, громадської чи благодійної організації "Слуга народу" або (значно рідше) "Голосу". Поліція порушила 34 справи щодо незаконного використання брендів партій.

Згідно з дослідженням, застосування технології двійників в округах №37, 64, 78, 119, 146, 198, 210 мали негативний вплив на процес волевиявлення виборців і потребують уважного вивчення та оцінки з боку правоохоронних органів.

Зокрема, вибори у 119 окрузі на Львівщині виграв висуванець Порошенкової партії "Європейська Солідарність". Михайло Бондар (нардеп 8-го скликання, член фракції "Народного фронту") з перевагою у 140 голосів над кандидатом від партії "Слуга народу" Орестом Кавецьким.

Натомість самовисуванець Віталій Кравчук, який є головою правління Громадської організації "Слуга народу України", здобув в цьому ж окрузі підтримку 2 398 виборців.

переможець 119 12790 Бондар Михайло Леонтійович Політична партія "Європейська Солідарність"
119 12650 Кавецький Орест Юрійович ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ"
119 2398 Кравчук Віталій Володимирович самовисування ГО "СЛУГА НАРОДУ УКРАЇНИ"
Різниця в голосах між 1 і 2 місцем 140
Результат "двійників" 2398
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: