26.03.2020, 12:57

Чи потрібен голова Самбірській РДА?

Історія із відпусткою голови Самбірської РДА Андрія Жепка набрала медійного розголосу. Вчора, 25 березня, у чиновника закінчилась відпустка за власний рахунок по сімейних обставинах.

Про це пише Передкарпатська правда.

Усі журналісти, які намагалися звязатися із добродієм Жепком, у відповдь отримали схожі есемески, мовляв "перепрошую, не можу зараз розмовляти". Схоже голова райдержадміністрації самоізолювався "на глухо", але коронавірус телефоном не передається, принаймні так стверджують китайські медики. Можлива інша версія і пану Жепку банально нічого сказати.

 Ми спробували взяти коментар із цього приводу у в.о. голови Самбірської райдерадміністрації Івана Ільчишина, який відмовився від коментарів, але запевнив, що обовязки голови РДА виконує він. Голова Львівської ОДА Максим Козицький послався на зайнятість і пообіцяв відзвонити. Однак, до глибокої ночі не зателефонував. Зрозуміло, у країні надзвичайна ситуація, а у Самбірському районі, наразі, і голови немає і хворих на коронавірус, Богу дякувати, також, то що коментувати.

І так виглядає, що може голова РДА на Самбрщині не дуже то й потрібний. Судіть самі, молода людина волею долі потрапила на посаду головного державця району, немаючи жодного управлінського досвіду. Зрештою, таких у Слугах народу від Києва до Самбора, хоч греблю гати. Його перший заступник, львівянин, який через клька днів після призначення одразу став виконувати обовязки голови. Можливо, Бог дав йому особливий талан керувати, проте, швидше за все район не особливо відчув відсутність голови і весь районний механізм працює сам по собі і до честі Ільчишина він у ньому нічого не зіпсував.

Тепер кілька слів з приводу відповідальності за ситуацію, яка склалася із цією злощасною відпусткою.

Андрій Богданович Жепко через два місяці перебування на посаді постав перед важкою дилемою вибору. Продовжувати вчитися керувати районом, або відсвяткувати день народження впливового багатого тестя у пятизірковому готелі у Єгипті. Для 29-річного мужчини вибір рефлекторний - весна, пляж і море.

Задамося питанням, а хто у обласному керівництві підписував заяву "по сімейних обставинах" двомісячному керівнику району? Чому серед оточення самого Жепка не знайшлося людини, яка б підказала, що не годиться після двох місяців роботи "зістрибнути" до Єгипту, і тут навіть коронавірусів непотрібно, просто так не прийнято.

Відповідь на питання заголовку єврейська, а чи взагалі потрібен і той голова, і та РДА?

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: