• Головна
  • Новини
  • Чи будуть монополісти нараховувати пеню за несплату передоплати?

Андрій Вихопень

політичний оглядач, блогер

Андрій Вихопень родився у Львові в 1969 році, громадський діяч, політичний оглядач, блогер, редактор пабліка "Львівська політика".


03.05.2019, 12:30

Чи будуть монополісти нараховувати пеню за несплату передоплати?

Ще один закон нардепа Альони Бабак набрав чинності - Закон про ЖКГ.

Пригадую, як чекали з "нетерпінням" на 1 липня 2016 року, коли набув чинності закон №417, який дозволяли мешканцям багатоквартирних будинків визначати самим форму управління будинком.

У Львові цей закон так і не запрацював на повну силу. До того ж міський голова Львова Андрій Садовий попросту спустив виконання його "на пси", тому у Львові лише 10% ОСББ, і ще менше будинків охоплено приватними "управлінськими компаніями".

І навіть там, де є вже ОСББ, а також в тих будинках, що управляються УК, то там майстрам ЖЕКів наказано штрафувати за найменші огріхи. Наприклад, як-от коли відбувається кронування дерев силами ОСББ, і гіляки десь ще не встигли вивезти, то знайте, десь поряд совається майстер ЖЕКу і пише припис на вас, чекайте на штраф.

Усе це банальний волюнтаризм та різночитання одних і тих ж статей закону, адже всі закони в нас регламентуються постановами КМ, а там починається повний капець.

Ну і тепер набуває чинності Закон про ЖКГ, який мав би все це на законному рівні узаконити, в першу чергу "управлінські компанії" та "управителів", адже управитель по закону мав би мати всі права, але хто то контролює…

Крім того, цей закон дає змогу монополістам від енергетики діяти так, як їм хочеться.

Наприклад, я уважно слідкую за платіжкою за газ і оплачую лише те, що спожив, хоча в платіжці завжди присутня передплата. Яке ж моє було здивування, коли "Львівгаз" мені прислав смс, аби я доплатив передплату? Чи не збирається тепер монополіст нараховувати пеню за несплату передоплати???

Коротко кажучи, час покаже, як цей Закон про ЖКГ (яким власне, і передбачено право нараховувати пеню ) буде працювати, але думаю, коли обереться нова ВРУ, яка, сподіваюсь, не буде займатися лобізмом, то всю законодавчу базу України треба буде онулити і прийняти всі закони наново, згідно з європейськими взірцями, які вже працюють на Заході.

А тепер знову про нардепа Альону Бабак (фракція «Самопомочі»). Вона тупо списує свої законопроекти з російських взірців. Якщо не вірите, то візьміть український закон №417 і подивіться на російський і, як в дитячій розмальовці, знайдіть різницю.

Фото - zhzh.com.ua.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: