• Головна
  • Новини
  • Кому і як заплатить 2 млрд грн чернівецька Служба автомобільних доріг

04.06.2021, 16:26

Кому і як заплатить 2 млрд грн чернівецька Служба автомобільних доріг

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області 28 травня уклала низку угод із ТОВ «ШБУ-77» на поточні середні ремонти доріг. Загалом з цією компанією підписали контрактів на 1,83 млрд грн. При цьому, попри аукціон, економія на торгах становила менше 1%.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів". 

За першим, найбільшим контрактом, відремонтують 36,7 кілометрів автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. Це відтинок дороги між селами Кадубівці, Мамаївці та містом Кіцмань. Загальна вартість робіт 1 млрд грн, отож середня вартість ремонту одного кілометра складе 27,4 млн грн.

Окрім переможця, до торгів допустили лише ТОВ «Автомагістраль-Південь» із пропозицією на 450 тис. грн дорожче. У двох наступних тендерах ця тенденція збереглась. Економія на тендері становила менше 0,8% від очікуваної вартості.

Угода №2

За іншим контрактом ремонтуватимуть автомобільну державного значення Т-26-08 Сторожинець –  контрольно-пропускний пункт Красноїльськ. Протяжність ремонтованої ділянки 20 кілометрів. Загальна ціна ремонту – 545 млн грн. Вартість ремонту одного кілометра тут становитиме 27,2 млн грн.

Економія на тендері становить менше 0,7% від очікуваної вартості.

Угода №3

За цим договором «ШБУ-77» отримає 286,5 млн грн на ремонт дороги Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига. Тут підрядник відремонтує  8,9 кілометрів дороги, а ціна ремонту буде значно вищою, ніж у попередніх закупівлях – 32 млн грн за кілометр. Роботи виконуватимуть у Новоселецькому районі, на ділянці дороги між селами Бояни та Зелений Гай.

Економія на тендері – менше 0,6% від очікуваної вартості закупівлі.

Про підрядника

Компанія «ШБУ-77» зареєстрована в місті Бровари Київської області. Її власником є Андрій Білоус із села Велика Димерка на Київщині. Він також є директором ТОВ «САТ Україна», яка була заснована австрійською фірмою, чверть якої належить російському олігарху Олегу Дерипасці.

Журналісти «Наших грошей», проаналізувавши поведінку фірму на відкритих торгах, виявили, що «ШБУ-77» часто «співпацює» з чернігівським ТОВ «Шляхо-будівельне управління №14» і розігрують дорожні тендери від «Укравтодору». Компанії не пов’язані між собою, однак беруть участь в торгах як партнери: фірми приходять конкурувати одна з одною, щоб забезпечити достатню кількість учасників. А замовник, у свою чергу не допускає, до аукціону інші компаній, щоб ті не створювали конкуренції та не знижували цін.

За даними YouControl, з початку 2020 року «ШБУ-77» отримала держзамовлень на 8,84 млрд грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: