• Головна
  • Новини
  • Чернівецька ОДА: Безгосподарність та кримінальні справи на кожному кроці

02.12.2021, 15:34

Чернівецька ОДА: Безгосподарність та кримінальні справи на кожному кроці

Парафію голови ОДА Сергія Осачука рве по всіх напрямках. Навіть, якщо взяти до уваги кілька фрагментів бездіяльності чи халатності, яка межує зі злочинною, стає зрозумілим, що на облдержадміністрацію насувається катастрофа. Причому, зі скорим приходом людей з кокардами.

Про це пише БукІнфо.

Люди 6 сіл Банилівської ОТГ вже дочекалися морозу без газу в оселях, школах, дитсадках. Це при тому, що газові служби, яких забули включити у фінансування з урядових 8,8 мільйонів виділених на ліквідацію наслідків повені та відновлення газогону, вже підготували для монтажунеобхідні труби. Проте, їх нема на що встановлювати, бо область не провела необхідні руслорегулюючі та берегоукріплювальні роботи.

Цікаво, скільки ще Сергій Осачук збирається казати людям в очі, що дощ іде? Скільки принижуватиме керівників, які печуться за свої громади? Скільки тікатиме від обурених жінок з пікетів ОДА, як зляканий заєць у ліс, замість того, щоб організувати відновлення газопостачання дітям у школи? Йому не набридло?

Фото Суспільне Буковина

До речі, про Зайця. Про Вадима Зайця, президента чернівецької "Буковини", який не витримав 11-місячної брехні губернатора футболістам і вийшов на телеекрани. Вийшов, щоб розказати всім, як попри обіцянки, десятки дедлайнів Осачук разом зі своїм заступником Богданом Ковалюком досі не спромоглися підготувати необхідні проекти рішень для голосування в обласній раді, щоб виділити такі необхідні (а головне публічно обіцяні) клубові гроші.

Президент ФСК “Буковина” Вадим Заяць

Лексика у спортсменів проста і жорстока, проте влучна, тому всі, хто чув і дивився прес-конференцію Вадима Зайця, чітко зрозуміли його слова. А він назвав губернатора брехуном, людиною, яка не є "мужиком", та іншими епітетами. Бо через пустопорожні обіцянки від голови ОДА не знає, що сказати у роздягальні гравцям, котрі вже сезон грають без зарплат.

А їм і далі щодня доводиться слухати запевняння Осачука-Ковалюка, що платіжки от-от будуть готові.

Президент "Буковини" швидко розібрався на догоду кому губернатор пішов на знищення футбольного клубу, який має поважну історію і хорошу спортивну репутацію. Він заявив, що Осачук, підтримуючи реваншистів з групи Продана, до якої він теж вже відкрито пристав, знищивши "Буковину", планує у такий спосіб політично дискредитувати мера Романа Клічука.

Якраз ту людину, яка чітко виконує свої обіцянки перед клубом, і завдяки якій, отримуючи фінансування від міськради, "Буковина" продовжує виступати у футбольній першості.

Клічук, на відміну від Осачука, розповів Заяць, чітко дотримує свого слова, а тому має повагу у клубі. А Осачук приходить, обнімається, цілується, фотографується з футболістами і далі бреше, стверджує президент ФК "Буковина".

Він вже звернувся до президента Володимира Зеленського зі скаргою на таку поведінку чернівецького губернатора, якому по-барабану, що глава держави зобов'язав керівників регіонів, аби від кожної області у вищій лізі був представлений футбольний клуб.

Та епопея про “золоті верби” губернатора мало не щодня обростає новими фактами.

Нещодавно Чернівецька обласна рада отримала відповідь від керівництва Національної поліції Буковини на свій запит щодо проходження розслідувань за порушеними кримінальними провадженнями. До речі, вони всі стосуються діяльності керівництва облдержадміністрації.

Обласним депутатам повідомили, що за фактами виявлених кримінальних правопорушень слідчі вже завершують свою роботу по такому об'єкту, як багатостраждальна школа у Горішніх Шерівцях Чернівецького району. Ця реконструкція, до речі, входить у "Велике будівництво" президента, але чомусь лише у реконструйованих буковинських школах стіни та стелі падають прямо на губернатора. Зараз поліція розбирається, чому таке відбувається і скільки матеріалів вкрадено до цього.

Інша гучна справа стосується реконструкції бази "Перлина гір" у Банилові Підгірному, де теж порушено два кримінальних провадження.

Ще одне провадження порушене і стосовно неналежного виконання будівельних робіт у Рідківській школі І-ІІІ ступенів. І таких об'єктів "Великого будівництва" губернатора Осачука на Буковині цілий перелік. Слідчі, за інформацією отриманою облрадою, працюють в Усть-Путильській та Кам'янській школах, Опришенському та Селятинському ДНЗ і Чернівецькій обласній дитячо-юнацькій спортивній школі, де гроші з будівництва, схоже, теж пішли не туди.

Як видно, губернатор "любить" не лише професійний футбол, а й дитячо-юнацький спорт. Коротше, куди оком не кинь по великому буковинському будівництву, всюди Осачук з Ковалюком «наслідили». А там мова йде про ще два кримінальних провадження, пов'язаних з освоєнням коштів на проект президента у Сторожинецькому районі.

Людвига Цуркан

І буквально днями у соцмережах сплила цікава версія недавнього звільнення керівника департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвиги Цуркан. Місцеві журналісти припускають, що звільнилась пані Цуркан нібито тому, що категорично відмовлялася підписувати якісь сумнівні фінансові документи, які їй, очевидно, підсовували.

Останні, за повідомленням соцмереж, стосувалися масового придбання комп'ютерів у школи області. Вчителі розповідають, що вони містили неліцензійні програми, які "гавкнули" після 8 годин роботи. Тепер, кажуть, потрібно закуповувати нові, тобто ще раз проплачувати кожній школі те, що вже було проплачено. Господи, та скільки ж можна нагрівати руки на дітях?

Що ж, по-моєму, цією владною командою критична маса вже набрана, і можна з попкорном очікувати, коли вже остаточно урветься та поведуть декого під “білі рученьки”. Але чомусь від споглядання такого хазяйнування зовсім невесело.

Було б добре, щоби наостанок хоча б з футболістами “Буковини” розрахувалися обіцяним…

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: