• Головна
  • Новини
  • Черги у «Шегинях»: ДПСУ запевняє, що затримки – суто зі сторони Польщі

10.06.2020, 19:55

Черги у «Шегинях»: ДПСУ запевняє, що затримки – суто зі сторони Польщі

На даний час пункт пропуску «Шегині» єдиний перехід на українсько-польському кордоні, де можливо перетнути кордон пішки.

Щоденно через цей пункт слідує від 2,5 до 3 тисяч осіб. Упродовж останніх днів спостерігається збільшення кількості громадян, які прямують за кордон, зазначають у ДПСУ. 

Українські прикордонники нагадують, що з боку української влади немає обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які слідують закордон: «Співробітники Держприкордонслужби оформляють таких осіб ритмічно, без будь-яких затримок». 

Однак, як пояснюють у ДПСУ, через карантинні заходи зросла тривалість проведення польською стороною контрольних процедур відносно осіб, які прибувають із-за кордону. За інформацією, отриманою від суміжної сторони, усім особам, які прибувають в Польщу, проводиться температурний скринінг, щодо них здійснюється санітарний контроль, а окремі категорії подорожуючих скеровуються на карантин. Також збирається інформація про місце проживання чи перебування особи на обов’язковому карантині (воєводство/повіт, назва місцевості, вулиця, номер будинку або квартири, поштовий код, номер контактного телефону). Крім того, щогодини, протягом 10 хвилин, проводиться санітарна обробка приміщень, у яких здійснюються контрольні операції. 

«Проведення вищевказаних заходів збільшує час оформлення осіб польською стороною. Як результат, громадянам після проходження усіх видів контролю на вихід з України доводиться по декілька годин очікувати, аби потрапити на територію Республіки Польща. Ситуаційно перед польським пунктом пропуску виникає значне накопичення осіб, інколи в черзі одночасно може перебувати близько 400 осіб, – відзначають прикордонники.

Тому ДПСУ просить громадян врахувати цю інформацію при плануванні подорожі до Республіки Польща та по можливості обирати для перетину кордону автомобільні пункти пропуску.  Наразі на українсько-польському кордоні функціонують пункти пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська», де здійснюється пропуск легкового автотранспорту. 

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: