• Головна
  • Новини
  • Через заяву Гнезділова про СЗЧ відкрили справу про дезертирство: підозру не повідомляли

24.09.2024, 21:02

Через заяву Гнезділова про СЗЧ відкрили справу про дезертирство: підозру не повідомляли

У зв'язку із заявою військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади Сергія Гнезділова про самовільне залишення служби через відсутність урегулювання владою питання демобілізації правоохоронці відкрили кримінальне провадження, яке розслідуватиме ДБР.

Про це розповіла речниця Офісу гепрокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді", "Інтерфакс-Україна" з посиланням на співрозмовника в правоохоронних органах.

Пряма мова Максимець: "Правоохоронними органами за інформацією в медіа внесено відомості до ЄРДР щодо можливого порушення порядку проходження військової служби громадянином Г. за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 408 КК України (дезертирство –ред.). В межах слідства перевіряється виконання ним обов’язку військової служби та наказів командирів. Орган досудового розслідування – ДБР".

Водночас джерело "Інтерфакс-Україна" повідомило, що наразі Гнезділов перебуває на лікарняному, тож він не має жодного процесуального статусу, про підозру йому не повідомляли.

"Наразі він перебуває на лікарняному, термін якого закінчується найближчим часом. Якщо протягом трьох днів після цього він не прибуде на місце служби, ухвалюватимуть подальші процесуальні рішення", - пояснив співрозмовник агентства.

Передісторія: 

  • 21 вересня військовий написав у Facebook, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до потреби встановити терміни служби для мобілізованих. Цей вчинок викликав неоднозначну реакцію в суспільстві, думки з цього приводу розділились.
  • У 56-тій окремій мотопіхотній бригаді, де служить Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що військовий "вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення".

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: