06.03.2019, 21:18

Через домагання звільнили викладача КНУ ім. Шевченка

Викладача Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Петра Романенка, який працював в Інституті біології та медицини, звільнили після того, як студентки вузу звинуватили його у домаганнях.

Про це йдеться у повідомленні на сайті КНУ, передає Громадське.

Зазначається, що у вузі для перевірки заяви студенток було створено комісію, яку очолив проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров. «За результатами роботи комісії виявлено ряд порушень та недоліків, допущених під час проведення навчальної практики», — йдеться у повідомленні.

Крім того, окремі дії та висловлювання Романенка визнано такими, «що не відповідають нормам етики науково-педагогічних працівників».

«Доцента Романенка П.О. наказом від 22 лютого звільнено з займаної посади. Керівництву Інституту біології та медицини та керівнику літньої практики в Канівському природничому заповіднику вказано на недоліки, допущені під час проведення практики», — повідомили у виші.

Окрім цього, ректор КНУ Леонід Губерський видав наказ, згідно з яким доручено розробити план заходів щодо недопущення випадків домагання у майбутньому.

Водночас, у вузі зазначили, що не планують скасовувати жодних студентських практик, зокрема і ту, що проходить у Канівському природничому заповіднику, де, за словами студентки, і стались випадки домагань.

Про домагання з боку викладача Інституту біології та медицини Петра Романенка 24 січня повідомила студентика 2-го курсу цього інституту. Вона стверджує, що викладач домагався до неї та інших студенток під час практики у Каневі на Черкащині, яку студенти проходять влітку. На кафедрі створили комісію для з’ясування всіх обставин.

28 січня відбулось засідання студпарламенту КНУ імені Шевченка, на якому, зокрема, мали розглядати питання щодо домагань з боку викладача і його ймовірного відсторонення. Однак, після того як на засідання прийшли уповноважені з прав людини та журналісти, члени студпарламенту вирішили не піднімати питання про домагання.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: