• Головна
  • Новини
  • Через аномально теплу зиму в Карпатах прокинулися ведмеді

19.01.2023, 15:21

Через аномально теплу зиму в Карпатах прокинулися ведмеді

Через різке підвищення температури та аномально теплу зиму у Карпатах ведмеді вже вийшли із зимової сплячки. Природоохоронці зазначають, що звірі можуть бути ще більше агресивними через раннє пробудження і нестачу їжі. Туристів закликають якнайшвидше покидати місця, де є сліди бурих ведмедів.

Як у середу, 18 січня, повідомила прес-служба Нацпарку "Верховинський", аномально тепла зима спричинила раннє пробудження бурих ведмедів. Під час патрулювання території парку природоохоронці помітили сліди ведмедів, які ще мали перебувати у зимовій сплячці. Крім того, у лісах спостерігається цвітіння першоцвітів і типових весняних рослин.

"Інспектори парку виявили сліди найбільшого ссавця Карпат – ведмедя бурого (Ursus arctos). Зазвичай у цей період він би мав бути у зимовій сплячці, проте видно що цього не сталося. Це не дуже добре для ведмедя, бо в зимовий період дуже важко знайти поживу", – йдеться у повідомленні.

Туристів закликають не наражати себе на небезпеку та, при виявленні слідів ведмедя, якнайшвидше вийти з лісу. "Голодний звір більш агресивний, тож якщо ви на прогулянці лісом зустріли свіжі сліди ведмедя – намагайтеся як найшвидше звідти піти", – додали у нацпарку.
 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: