• Головна
  • Новини
  • Був завербований ФСБ: вбивця працівника рівненського СІЗО проведе за ґратами 15 років

10.01.2023, 14:01

Був завербований ФСБ: вбивця працівника рівненського СІЗО проведе за ґратами 15 років

Суд довів вину жителя Маріуполя, якого обвинувачували в умисному вбивстві працівника Рівненського СІЗО. Злочинець проведе за ґратами 15 років

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

"Прокурор Рівненської обласної прокуратури у суді довів вину жителя Маріуполя, якого обвинувачували в умисному вбивстві працівника Рівненського СІЗО, вчиненому з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб, а також у незаконному носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу", – йдеться в повідомленні. 

Слідчі встановили та довели, що чоловік зі спільником, будучи завербованими представниками ФСБ РФ, у 2016 році отримали завдання за 2000 доларів та 300000 рублів вбити колишнього військовослужбовця ЗСУ, 37-річного рівнянина. Кілька місяців чоловіки узгоджували злочинний план, купили зброю та стежили за жертвою.

У вересні 2016 року на виконання вказівки кураторів спільники прибули до будинку військового в Рівному. Один з них чекав жертву під будинком, а обвинувачений – в під’їзді.

"Коли чоловік вийшов з ліфта – кілер здійснив у нього 8 пострілів, після чого ще вдарив пістолетом кілька разів по голові. Після вбивства зловмисники втекли до Росії. Пізніше одного з них затримали на кордоні, а іншого – вже в РФ", – розповідають у прокуратурі. 

У 2020 році суд засудив 56-річного чоловіка до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Тепер же вироком Рівненського міського суду обвинуваченого визнано винним ще й у вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю та засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також задоволив цивільний позов потерпілої на 1 млн грн.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: