• Головна
  • Новини
  • Бурштин може залишитися без тепла до Нового року через руйнування ТЕС

25.09.2024, 19:06

Бурштин може залишитися без тепла до Нового року через руйнування ТЕС

Голова Бурштинської громади Василь Андрієшин заявив, що місто Бурштин опинилося на межі гуманітарної катастрофи після руйнування Бурштинської ТЕС внаслідок російських обстрілів. З квітня цього року ТЕС практично не працює, що залишає мешканців без єдиного джерела тепла.

Про розповів голова Бурштинської громади Василь Андрієшин, повідомляє  «Децентралізація», пише WestNews.

Бурштин від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зазнав 12 атак ворога.

Будівництво котелень як вихід із кризи

Зараз основний акцент зроблено на будівництві двох котелень потужністю 8 і 10 МВт, яке планується завершити до Нового року. Кабінет Міністрів України виділив 209 млн грн для фінансування цього проєкту, що, на думку Андрієшина, може врятувати ситуацію. Проте до початку холодів котельні не встигнуть завершити.

"До холодів, мабуть, ні, а от до Нового року, цілком можливо", – сказав Андрієшин. Він також зазначив, що будівництво котелень зазвичай займає два роки, проте місто має лише три місяці, щоб встигнути підготувати нове опалювальне обладнання.

Пошуки допомоги

Мер Бурштина також розповів про складнощі в залученні додаткових коштів, зазначивши, що громада зверталася до різних міжнародних організацій, проте допомогу отримали лише від Кабміну.

"Мені важко зрозуміти, чому так траплялося. Можливо, річ у тому, що Бурштинська ТЕС належить не державі", – додав Андрієшин.

Майбутні плани

Попри руйнування ТЕС, мер вірить у можливість відновлення енергетичної інфраструктури після війни та покладає надії на інвестиції в місцеву економіку. Він зазначив, що громада вже має кілька інвестиційних проєктів, таких як будівництво заводу з переробки кукурудзи та створення заповідника.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: