• Головна
  • Новини
  • Буковинця судитимуть за підроблене свідоцтво про вакцинацію

05.01.2022, 14:09

Буковинця судитимуть за підроблене свідоцтво про вакцинацію

Крім того, від початку року слідчі поліції Львівщини відкрили ще два кримінальні провадження за такими фактами.

Про це повідомили в поліції Львівської області.

Як встановили під час судового розслідування дізнавачі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1, 29-річний мешканець Чернівецької області підробив сертифікат про вакцинацію на своє ім’я та пред’явив його на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене», рухаючись на в’їзд в Україну з Республіки Польща.

4 січня дізнавачі повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.4 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.  Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, - обмеження волі на строк до двох років.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Крім того, 4 та 5 січня у цьому ж пункті  пропуску  підроблені свідоцтва про вакцинацію були виявлені у 40-річної мешканки Рівненської області та 35-річного жителя Івано-Франківщини.

За цими фактами слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №1  відкрили кримінальні провадження за ч.3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, вчинені повторно чи за попередньою змовою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, - позбавлення волі на строк до п’яти років. Досудові розслідування тривають.

Правоохоронці застерігають: не купуйте, не підробляйте та не використовуйте сертифікати про вакцинацію проти коронавірусної хвороби – за це передбачена кримінальна відповідальність.

фото умовне

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: