• Головна
  • Новини
  • Будівництво пологового у Львові на вул. Раппопорта - євреї проти

01.12.2020, 17:54

Будівництво пологового у Львові на вул. Раппопорта - євреї проти

Суд скасував рішення про виділення землі під будівництво пологового на Раппопорта

Про це пише Тvoemisto.tv.

Отже, учора, 30 листопада, Господарський суд Львівщини першої інстанції скасував дві ухвали Львівської міської ради, якими місто надавало дозвіл на проєкт землеустрою для надання земельної ділянки на вул. Раппопорта, 6. Там планували будівництво медичного центру, першого у місті приватного пологового будинку. Будувати мала компанія бізнесмена Григорія Козловського. Про це у коментарі  розповіла адвокатка Тетяна Могінська, яка представляє інтереси позивача.

«Суд задовольнив наш позов, скасував ухвали, якими надано дозвіл на виготовлення проєкту відведення земельної ділянки і затвердження цього проєкту на вул. Рапопорта,6. Весною там почали будівництво. Справа у суді вже майже рік. Є кілька судових справ з цього приводу у судах різних юрисдикцій і різних інстанцій. Ми оскаржуємо набуття прав на землю і дозволи на будівництво», – пояснила вона.

Адвокатка додає, що ця земельна ділянка була у постійному користуванні 3-тої міської клінічної комунальної лікарні. Згодом частину ділянки відділили і віддали ТЗОВ «Лемберг Медікал» для будівництва приватного пологового будинку. Але це територія давнього єврейського кладовища, яке було закрите у 1855 році, також на цій території розташований будинок, що історично належав до єврейського шпиталю.

До суду з позовом звернулось «Об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу» та «Представництво американського об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу», яке представляв Мейлах Шейхет.

Нагадаємо, що відповідні містобудівні умови та обмеження на будівництво приватного медичного центру виконавчий комітет ЛМР погодив 18 жовтня торік. Під час розгляду цього питання начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко зауважила, що будинок на Раппопорта, 6 історично належав до комплексу єврейського шпиталю, тому забудовнику варто обговорити цей проєкт з єврейською громадою.

Депутати ЛМР у лютому 2019 року дозволили виготовити проєкт землеустрою щодо відведення цієї ділянки на Раппопорта, 6 під будівництво медичного центру. 

Згідно з даними системи Youcontrol, ТзОВ «Лемберг медікал Центр» належить дружині львівського бізнесмена та депутата Григорія Козловського Юлії, а керівником фірми є він сам.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: