• Головна
  • Новини
  • Брат правоохоронця організував масштабну схему незаконної вирубки лісу на Хмельниччині — ДБР

25.10.2024, 14:22

Брат правоохоронця організував масштабну схему незаконної вирубки лісу на Хмельниччині — ДБР

Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо групи "чорних лісорубів" у Хмельницькій області, які нелегально вирубували дерева, завдавши державі збитків на 3,3 мільйона гривень.

До складу угрупування входило шестеро осіб, серед яких брат посадовця одного з правоохоронних відділів Шепетівського району, двоє керівників комунального лісозаготівельного підприємства та виконавці незаконної порубки. Ще двоє комерсантів забезпечували нелегальне транспортування деревини.

За даними ДБР, організатором схеми був брат правоохоронця, колишній лісник. Виконавці здійснювали незаконну вирубку, а приватні перевізники доставляли деревину на лісозаготівельні підприємства для подальшого продажу. Правоохоронець, у свою чергу, прикривав незаконну діяльність.

Злочинна схема діяла з листопада 2023 року до травня 2024 року, коли її викрили співробітники ДБР. За цей час на території комунальних лісгоспів було зрубано майже 200 дерев, зокрема сторічні дуби. Загальна сума збитків становить 3,3 мільйона гривень.

На сьогодні правоохоронець відсторонений від посади, а посадовці комунального підприємства звільнені. Учасникам угрупування пред’явлено звинувачення у незаконній вирубці лісу з тяжкими наслідками, правоохоронцю додатково інкримінують пособництво та зловживання службовим становищем. Фігурантам справи загрожує до семи років ув’язнення.

Для покриття збитків на майно обвинувачених накладено арешт.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: