• Головна
  • Новини
  • Борис Джонсон – Почесний доктор Львівського університету

04.10.2022, 17:52

Борис Джонсон – Почесний доктор Львівського університету

4 жовтня Борису Джонсону присвоїли звання "почесний доктор" Львівського університету.

Про це пише "Вест Ньюз" з посиланням на Прес-центр Львівського університету.

4 жовтня 2022 року Вчена рада Львівського університету присвоїла звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка» видатному британському політику, великому другу України, Прем’єр-міністрові Великої Британії (2019-2022) Борису Джонсону. До цього британський політик дав офіційну згоду стати частиною академічної спільноти Львівського університету і висловив надію у найближчому майбутньому відвідати ЛНУ ім. Івана Франка.

Згідно із процедурою, кандидатуру Бориса Джонсона висунув ректорат Львівського університету та підтримали п’ятеро професорів Університету. Зокрема, зі словами підтримки щодо присвоєння звання «Doctor Honoris Causa Львівського університету» Борисові Джонсону виступили Ректор, член-кореспондент НАН України Володимир Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Сергій Різник, завідувач кафедри європейського права, заступник декана факультету міжнародних відносин  Михайло Микієвич, завідувач кафедри алгебри, топології та основ математики Тарас Банах і професор кафедри географії України Мирослав Дністрянський.

У своєму виступі Володимир Мельник акцентував увагу на вагомій ролі Бориса Джонсона у консолідації світової спільноти задля протидії російській агресії та допомозі Україні.

«Борис Джонсон – не один із перших, а власне перший зі світових лідерів зайняв жорстку однозначну позицію щодо того, що Україна – незалежна держава, а росія – агресор. Позиція Бориса Джонсона і його візит в Україну зрештою призвели до того, що відбувся процес такої масштабної консолідації щодо того, що Європа має виступити проти російського агресора як того, що нищить усі цивілізаційні норми України та світу», – констатував Володимир Петрович, додавши, що саме з ініціативи Бориса Джонсона була надана і досі надається надзвичайно велика військова допомога Україні.

Сергій Різник, окреслюючи важливість постаті британського політика для історії, зазначив, що Борис Джонсон є постаттю світового масштабу, має потужний авторитет і залишається великим другом українського народу.

«Хоча навіть без посади Прем’єр-міністра Борис Джонсон залишається одним з найпопулярніших і найвпливовіших політиків Великої Британії. Водночас ми маємо намір присвоїти Борисові Джонсону звання Почесного доктора не тому, що він впливовий сьогодні, а тому, що ми щиро вдячні за зроблений ним внесок в обороноздатність України і високо цінуємо його ставлення до українців», – зазначив Сергій Різник і додав, що Львівський університет, присвоївши Борисові Джонсону звання «Doctor Honoris Causa», демонструє «такий же акт взаємної поваги і дружби, показує те, що ми теж поряд з ним і в добрі, і в складні часи».

Виступи колег підсумував завідувач кафедри кримінального процесу і криміналістики, професор Василь Нор, який очолює комісію Вченої ради щодо присвоєння звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка». Василь Тимофійович подякував колегам за розуміння того, наскільки важливою для України є підтримка Бориса Джонсона. «Борис Джонсон проявив ті якості, властиві демократичній людині, яка вміє відрізняти добро від зла. Він продемонстрував свою відданість добру, висловивши підтримку Україні», – резюмував Василь Нор, закликавши від імені комісії, підтримати кандидатуру Бориса Джонсона.

Члени Вченої ради одноголосно підтримали присвоєння звання «Почесний доктор (Doctor Honoris Causa) Львівського національного університету імені Івана Франка» Борисові Джонсону одноголосно!

Зазначимо, що процедурі висунення кандидатури Бориса Джонсона передувала тривала комунікація між Львівським університетом, Посольством України у Великій Британії та британськими колегами, пов’язана із втіленням одного з головних стратегічних завдань Львівського університету в часі війни – об’єднанням світової спільноти довкола ідеї боротьби з російською агресією.

А відтак, Борис Джонсон висловив щиру подяку за пропозицію стати Почесним доктором Львівського університету, засвідчив повагу до академічної спільноти ЛНУ ім. Івана Франка і наголосив, що отримати звання «Doctor Honoris Causa Львівського університету» є для нього великою честю».

«Я пишаюсь тим, що на посаді Прем’єр-міністра Об’єднаного Королівства мав змогу відіграти свою скромну роль у допомозі Україні у війні проти російського агресора, і буду продовжувати робити все, що в моїх силах, щоб і надалі підтримувати Україну, навіть коли я вже полишив офіс. Для мене велика честь отримати звання «Doctor Honoris Causa» вашого Університету і я маю велику надію, що зможу відвідати Університет у майбутньому», – наголосив Борис Джонсон.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: