• Головна
  • Новини
  • Борг Міноборони перед військовими становить 1 млрд 465,8 млн грн

18.09.2021, 10:28

Борг Міноборони перед військовими становить 1 млрд 465,8 млн грн

Станом на поточний момент заборгованість Міністерства оборони України по обов'язкових виплатах військовослужбовцям складає 1 млрд 465,8 млн грн.

Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук омбудсмен Людмила Денисова, інформує Цензор.НЕТ.

За її словами, в офіс Уповноваженого ВР з прав людини надходять численні звернення військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей щодо заборгованості виплат грошового забезпечення та інших видів грошової допомоги.

"На поточний момент заборгованість Міністерства оборони України по обов'язкових виплатах військовослужбовцям складає 1 млрд 465,8 млн гривень", - зазначила Денисова.

Уточнюється, що 1 млрд 271 млн гривень - це заборгованість по виплатах грошової допомоги на оздоровлення. Також припинено фінансування "бойових виплат" військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Денисова направила запит до першого віце-прем'єру-міністру економіки України Олексію Любченко, який є головою Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості по заробітній платі. Вона просить вивчити ситуацію, яка склалася в Міноборони, і знайти шляхи вирішення проблеми.

Раніше головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомив, що, за даними джерел Цензор.НЕТ, станом на 10 серпня заборгованість Міноборони по обов'язкових виплатах військовослужбовцям становила 1,5 мільярда гривень . У сезон відпусток, влітку, були повністю зупинені виплати на оздоровлення.

"Станом на зараз розмір заборгованості значно зріс. Сьогодні на фронті по всіх частинах фіксуються масові затримки" бойових "виплат", - зазначає журналіст. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: