• Головна
  • Новини
  • Bloomberg: "Перемир'я" з путіним може завдати шкоди Україні та Заходу

30.09.2024, 21:43

Bloomberg: "Перемир'я" з путіним може завдати шкоди Україні та Заходу

Експерти Bloomberg проаналізували поточну ситуацію в Україні та ризики, пов’язані з можливим припиненням бойових дій. Хоча прагнення до миру є зрозумілим, просте перемир'я може мати негативні наслідки для України і її західних союзників.

Bloomberg нагадує, що війна вже забрала життя або поранила близько мільйона людей, спричинила масове переміщення населення та руйнування інфраструктури. Конфлікт також підірвав світову економіку, особливо через роль України як постачальника товарів першої необхідності.

Український президент Володимир Зеленський заявляє, що лише сильна Україна зможе змусити Володимира Путіна сісти за стіл переговорів. Однак експерти зазначають, що Путін продовжує війну на виснаження, сподіваючись пережити підтримку України з боку Заходу.

Bloomberg попереджає, що тимчасове припинення вогню може дозволити Росії перегрупуватися, поповнити втрати та провести мобілізацію. Путін неодноразово використовував перемир’я для підготовки нових атак, як це було після 2014 року.

Припинення вогню також може призвести до скорочення західної допомоги Україні. Деякі країни вже шукають можливість перенаправити кошти на власні потреби. Наприклад, Німеччина планує зменшити фінансування допомоги Україні в бюджеті наступного року.

Щоб уникнути таких ризиків, Bloomberg рекомендує продовжувати зміцнення української ППО, збільшувати постачання озброєнь та надавати Україні надійні гарантії безпеки.

На завершення Bloomberg наголошує, що будь-яке перемир'я з Путіним повинно супроводжуватися серйозними запобіжними заходами, інакше воно може тільки посилити агресію Росії у довгостроковій перспективі.


Марина Лапіна, для WestNews.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: