• Головна
  • Новини
  • Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

18.01.2022, 18:13

Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав главу російського МЗС Сергія Лаврова покласти край військовій ескалації навколо України й продовжити дипломатичний процес.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами телефонної розмови двох дипломатів, передає Укрінформ.

«Держсекретар підкреслив важливість продовження дипломатичного шляху для деескалації напруженості, пов’язаної з нарощуванням російської армії в Україні та поблизу неї, що викликає глибоку тривогу»,- зауважили в Держдепі.

Повідомляється, що при цьому сторони обговорили дипломатичні раунди, проведені минулого тижня, зокрема 10 січня під час засідання Діалогу зі стратегічної стабільності США-РФ, а також у форматах Ради НАТО-Росія (12 січня) та Постійної ради ОБСЄ (13 січня).

Блінкен також підтвердив непохитну відданість США суверенітету й територіальній цілісності України та підкреслив, що «будь-яке обговорення європейської безпеки має включати союзників по НАТО та європейських партнерів, в тому числі, Україну».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Держдепартамент США офіційно анонсував візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: