• Головна
  • Новини
  • Бізнесу з обігом до 10 млрд грн знизили єдиний податок до 2%

15.03.2022, 19:09

Бізнесу з обігом до 10 млрд грн знизили єдиний податок до 2%

За ініціативою Уряду Верховна Рада підтримала законопроект, який значно розширює можливості користування опцією єдиного податку на час воєнного стану для середнього та великого бізнесу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Підприємства з обігом до 10 млрд гривень зможуть перейти на сплату єдиного податку. Знімаємо всі інші обмеження по кількості робітників та по видах діяльності, окрім підакцизних товарів та грального бізнесу. Замість ПДВ та податку на прибуток підприємці платитимуть лише 2% від обороту», — сказав Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, фізичні особи-підприємці 1-ї та 2-ї груп сплачуватимуть єдиний податок на добровільній основі. Також ФОП не будуть платити ЄСВ за своїх мобілізованих співробітників. Це зробить держава.

«На період воєнного стану ФОП також не сплачуватимусь ЄСВ, якщо не отримують доходу. Санкції за порушення закону про РРО не будуть застосовуватись до завершення воєнного стану», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр додав, що з 24 лютого й до кінця цього року звільняються від сплати за землю платники на територіях, на яких ведуться бойові дії. Крім того, не буде сплачуватися ПДВ за товари, що були знищені під час війни, а також передані на потреби оборони.

«Також буде скасований акциз на пальне, а ставка ПДВ по цих позиціях буде зменшена з 20% до 7%», — зазначив Денис Шмигаль.

Глава Уряду підкреслив, що протягом декількох годин після набуття чинності цих законів Кабінет Міністрів прийме всі необхідні підзаконні акти, щоб нова податкова система запрацювала вже цього тижня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: