• Головна
  • Новини
  • Біля військового госпіталю у Львові облаштували інклюзивний екопростір

12.10.2024, 19:18

Біля військового госпіталю у Львові облаштували інклюзивний екопростір

У Личаківському районі, на перетині вулиць Чернігівської та Севастопольської, за грантові кошти облаштували інклюзивний екопростір для мешканців району та пацієнтів військового госпіталю, що поруч. А сьогодні тут висадили символічне дерево – гледичію, у пам'ять про чотирьох полеглих захисників, які мешкали у будинках поруч зі сквером.

«Ще влітку до нашої адміністрації звернулось керівництво військового госпіталю щодо створення та облаштування доступного простору для пацієнтів та їхніх родин. Адже емоційне розвантаження та комфортне спілкування є однією із складових одужання та адаптації. Пацієнти медичного закладу, за можливості, виходять за його межі – прогулятись, поспілкуватись з відвідувачами, побратимами чи сім’єю.

Також ми дізналися, що на прилеглих вулицях до скверу мешкали одразу чотири наші Герої, які загинули на війні. Тому цей сквер не просто є місцем рекреації і зустрічей, а місцем пам’яті також. І я вдячний родинам, які сьогодні з нами і погодилися, щоби в честь і пам'ять про їх рідних ми висадили це дерево. Важливо, щоб це було місце теплих зустрічей і відпочинку пацієнтів госпіталю, сусідів, друзів чи просто перехожих», - розповів Юрій Лукашевський, голова Личаківської районної адміністрації.

Для облаштування скверу обрали зелений простір, що на перехресті вулиць Севастопольської та Чернігівської. Личаківська адміністрація напрацювала та спільно з ГО «Громадська ініціатива Допоможемо Разом» подала грантову заявку до Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH на «Облаштування доступного та інклюзивного екопростору для інтеграції та комунікації мешканців району, ВПО та пацієнтів госпіталю». Відтак, GIZ профінансувало роботи, загальна вартість яких – 433,7 тис. грн.

«Для повноцінного одужання дуже важливим є ментальне відновлення. До наших воїнів, які на лікуванні, приїжджають з усіх куточків України – і родичі, і друзі. І  великою радістю є те, коли вони мають можливість поспілкуватися тут, близько від госпіталю, але у такому приємному місці. Щира вдячність за це, бо вже є позитивні відгуки, що можна зручно пройтися доріжкою, посидіти, відпочити», - зауважив  керівник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону – полковник медичної служби Володимир Книгиницький.

У сквері провели комплексний благоустрій території, відремонтували тротуари, облаштували освітлення, озеленення, встановили зручні вуличні меблі. Все зробили з врахуванням особливостей простору та запиту користувачів. Загалом площа скверу становить 270 кв.м.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: