• Головна
  • Новини
  • Біля Львова можуть збудувати сміттєспалювальний завод

09.09.2021, 16:07

Біля Львова можуть збудувати сміттєспалювальний завод

Альтернативною ділянкою для комплексу термічної переробки ТПВ є земля між селами Дорошів і Гряда, що всього за декілька кілометрів від північної околиці міста.

Про це стало відомо зі Звіту з оцінки впливу на довкілля, поданого у мінекології підприємством, що має намір будувати завод, який активісти оприлюднили в соцмережах, інформує "Еспресо.Захід".


 

Фото: фейсбук-сторінка Михайла Уляка

Спочатку допис розмістив службовець Великомостівської територіальної громади Михайло Уляк. Він наголосив на тому, що це вже друга спроба збудувати сміттєспалювальний завод."ТзОВ "Екоіндастріс", отримавши в недалекому минулому негативний висновок від Міністерства екології з оцінки впливу на довкілля щодо будівництва сміттєспалювального заводу в Боянці, повторно подала документи в міністерство та хоче отримати позитивний висновок", – написав місцевий чиновник. Відтак він запропонував як альтернативну ділянку для підприємства землю між селами Дорошів і Гряда.

Докладніше про майбутнє підприємство розповіла інша дописувачка, Мирослава Деркач.

Вона зазначила, що під комплекс планують виділити 25,6 га землі. Його плановані обсяги спалювання сміття становлять 220 тис. тонн у рік, або 660 тонн у день. Цим проектом займається ТзОВ "Екоіндастріс" зі статутним фондом всього 1 тис. грн і нульовим досвідом у цій сфері.

"Враховуючи високотехнологічнісь таких об’єктів, як "Комплекс з термічної переробки відходів", який має бути забезпечений значними обсягами: газу, електроенергії (якої і так бракує місцевому населенню), води та каналізації, бетонування всієї території та ін. Тобто, якщо це дійсно планується об’єкт з термічної переробки відходів з обсягами 220 тис. т/рік, то чи зможе підприємство зі статутним фондом 1000 грн збудувати безпечне виробництво та нести відповідальність", – підсумовує дописувачка.

Інформацію про те, що розглядається варіант будівництва сміттєспалювального заводу на одній з ділянок, підтвердили у Львівській ОДА. Заступник голови ЛОДА Юрій Бучко скерував журналістів "Еспресо.Захід" до голови департаменту екології та природних ресурсів Руслана Гречаника, який і розповів, що такі наміри в них є. Але поки що місцева влада в очікуванні рішення з Києва.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: