• Головна
  • Новини
  • Більшості українців доведеться жити «впроголодь», або виїхати за кордон на заробітки

04.06.2020, 13:47

Більшості українців доведеться жити «впроголодь», або виїхати за кордон на заробітки

У Кабміні вже забули своє бравурну обіцянку створити минулого місяця 500 тис. нових робочих місць, тепер у владних кабінетах моляться, щоб хоч зберегти число працюючих в малому і середньому бізнесі. Судіть самі, це тільки офіційні дані станом на 1 червня 2020 року: роботодавцями в центри зайнятості подано 12 763 пакети документів для отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину. А на сайті Держслужби зайнятості можемо прочитати наступне повідомлення: «Зараз прийнято 9 204 позитивних рішення про надання такої допомоги для покриття витрат на заробітну плату майже 100 тис. працівників».

І важливо зазначити, що під час карантину близько половини українських компаній вже скоротили зарплати на 20-30%. У найближчі місяці 35% роботодавців збираються зменшувати розмір оплати праці, а 65% планують залишити існуючий рівень зарплат. Також 8% компаній вже скоротили персонал, ще 21% роботодавців планує і далі скорочувати співробітників.

Зате міністри і депутати в ході різних ток-шоу і в залі Ради щиро сміються, їм весело. А що їм залишається робити? Адже прогнозувати майбутнє українського малого і середнього бізнесу дуже важко. Особливо, коли недостатньо знань, інтуїції, розуміння ринкових механізмів. І ми до цих пір не знаємо, яку школу мислення вони представляють. Але заради справедливості треба визнати: вони не втомлюються повторювати, що наш народ наймудріший, терплячий.

Що ще? Так - у Львові сотні заробітчан осаджують польське консульство, яке з перших днів літа почало видавати робочі візи після карантину.

Джерело. Фейсбук.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: