• Головна
  • Новини
  • Біатлон: Прима став чемпіоном Європи в гонці переслідування

30.01.2021, 17:33

Біатлон: Прима став чемпіоном Європи в гонці переслідування

Український біатлоніст зумів обійти своїх суперників навіть з трьома помилками на вогневих рубежах.

У суботу, 30 січня, в рамках чемпіонату Європи з біатлону-2021 відбулася чоловіча гонка переслідування, яка стала неймовірно успішною для збірної України, передає Кореспондент.

33-річний український біатлоніст Артем Прима став чемпіоном Європи. Напередодні Прима став шостим в спринті, і його відставання від лідера в пасьюті на старті становило 32 секунди. Початок гонки видався не найвдалішим для Прими - він допустив один промах на першому лежанні, але показував відмінний хід на дистанції, що допомогло йому утримуватися на хорошій восьмій позиції і наполегливо гнатися за лідером.

Другий рубіж для багатьох спортсменів став проблемою через вітер, а ось Прима чисто відпрацював і знову погнався за лідером. На третьому рубежі у Артема була одна помилка, і після штрафного кола він вийшов четвертим з відставанням 17 секунд від лідера Міхала Крчмаржа з ​​Чехії.

І ось, на вирішальній четвертій стрільбі відбулося найголовніше - норвежець Богетвейт, швейцарець Йегер і німець Кюн заробили по два кола штрафу, норвежець Андерсен допустив чотири промахи, і лише Прима і Крчмарж не закрили по одній мішені і вирушили на дистанцію в одній десятій один від друга.

На трасі наш спортсмен диктував темп, а на останньому кілометрі Артем зробив невеличкий ривок під час підйому і тільки збільшував просвіт до самої фінішної лінії, вигравши у чеха 6 секунд.

Таким чином, Артем Прима став чемпіоном Європи і завоював свою другу перемогу в офіційних міжнародних стартах. При цьому перша перемога була здобута 10 років тому також на чемпіонаті Європи - в індивідуальній гонці в Ріднау-валь-Ріданна.

Зазначимо, що бронзу завоював норвежець Хавард Богетвейт.

Що стосується інших українців, то Богдан Цимбал фінішував 17-м (стартував 29-м), а Артем Тищенко - 21-м (стартував 39-м). Таким чином, обидва спортсмени поліпшили свої результати в порівнянні зі спринтерською гонкою.

Чемпіонат Європи. Душники-Здруй.

Гонка переслідування. Чоловіки

1. Артем Прима (1 + 0 + 1 + 1) 32:11,3

2. Міхал Крчмарж (0 + 0 + 0 + 1) +6,6

3. Хавард Богетвейт (0 + 0 + 1 + 2) +12,5

...

17. Богдан Цимбал (1 + 0 + 0 + 1) +1:08,6

21. Артем Тищенко (0 + 0 + 0 + 0) +1:14,3

Нагадаємо, в жіночій гонці переслідування найкращий результат серед українок показала Катерина Бех, яка фінішувала дев'ятою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: