• Головна
  • Новини
  • Безбар’єрний простір – це про рівні права для кожного

23.02.2023, 13:24

Безбар’єрний простір – це про рівні права для кожного

Безбар’єрність стає новою нормою для створення суспільства без обмежень, в якому гарантуються рівні права та можливості для всіх у пересуванні, зайнятості, здобутті освіти, самореалізації, спілкуванні, дозвіллі, розвитку, отриманні публічної інформації та послуг.

Прийняття Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року об’єднало представників органів влади, експертного середовища та громадянського суспільства навколо створення середовища без бар’єрів всіх груп населення до різних сфер життєдіяльності за напрямами: фізична, інформаційна, цифрова, соціально-громадянська, освітня та економічна безбар’єрність. 

Валентина Загрева, начальниця управління Державної служби якості освіти у Львівській області, повідомила про те, шо Державна служба якості освіти України та її територіальні органи долучені до імплементації стратегічного документу у напрямі «Освітня безбар’єрність».

«Освітня безбар’єрність - це про рівні можливості та вільний доступ до якісної освіти, це про задоволення освітніх потреб  всіх учасників освітнього процесу та створення інклюзивного освітнього середовища, це і про навчання протягом життя усіх громадян незалежно від віку та стану здоров’я.

Ми підтримуємо заклади освіти, їх засновників, педагогів та батьків здобувачів освіти для забезпечення спільної мети – реалізації права кожної дитини на рівний доступ до якісної освіти, розвитку здібностей та творчого потенціалу. Навчання повинно бути безпечним, доступним, якісним та безбар’єрним», – каже Валентина Загрева.

Довідково:

Національна стратегія із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року https://cutt.ly/yO2PRCs

“Довідник безбар’єрності ” https://bf.in.ua  - гід з коректного спілкування, у якому зафіксовані нові норми безбар’єрної мови. 

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: