• Головна
  • Новини
  • «Батьківщина» проти Закону про особливий статус Донбасу, який прямо порушує Конституцію України

12.12.2019, 14:36

«Батьківщина» проти Закону про особливий статус Донбасу, який прямо порушує Конституцію України

Фракція «Батьківщина» не голосувала за Закон «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» (№2569).

«Наша фракція жодного разу не голосувала за Закон про особливий статус Донбасу, тому що це, по суті, створення держави в державі, створення Придністров‘я. Це була політика Порошенка, і сьогодні вона продовжується», – зауважила Юлія Тимошенко у коментарі журналістам, - про це повідомила пресслужба "Батьківщини".

У свою чергу, перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з парламентської трибуни заявив, що зазначений закон «нікчемний і абсурдний», оскільки прямо порушує Конституцію України та унеможливлює повернення окупованих територій.

«Він передбачає створення загонів народної міліції, формування судів та прокуратури винятково за погодженням з органами влади на цій території. Цим законом фактично заморожується сьогоднішній стан, або навіть гірше», – наголосив народний депутат.

За словами політика, закон також фактично гарантує звільнення від кримінальної відповідальності людей, які чинили під час окупації тяжкі злочини.

«Чи не Зеленський казав, що все це буде змінено? Навіщо ми тоді взагалі проводили вибори президента?» – обурився Сергій Соболєв.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: