• Головна
  • Новини
  • "Батьківщина" і "Слуга народу" опублікували заяви щодо мандатів ОПЗЖ

04.01.2023, 20:46

"Батьківщина" і "Слуга народу" опублікували заяви щодо мандатів ОПЗЖ

Партії "Батьківщина" і "Слуга народу" хочуть позбавити нардепів від забороненої партії ОПЗЖ мандатів у конституційний спосіб, щоб ті не змогли оскаржити рішення через суд.

Заяви обох політсил зводяться до того, що вони виступають виключно за правові і конституційні способи боротьби проти заборонених партій. Наразі згідно до Конституції немає достатніх підстав для позбавлення нардепів ОПЗЖ мандатів.

"Партія "Батьківщина" була й залишається головним опонентом проросійської "Партії регіонів", яка потім сховалася за назвою ОПЗЖ… "Батьківщина" виступає за позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ (читай "Партії регіонів") у будь-який конституційний спосіб… Фракція "Батьківщина" підтримає будь-який конституційний законопроєкт, покликаний відновити справедливість та реалізувати запит суспільства на очищення влади від колаборантів", – йдеться у повідомленні Юлії Тимошенко.

"Щодо збору підписів у парламенті позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ. Я особисто та партія «Батьківщина» виступаємо за позбавлення мандатів народних депутатів від ОПЗЖ.Обранці, які роками готувати агресію проти України,  не мають права сидіти у Верховній Раді. Фракція «Батьківщина» підтримає будь-який законопроєкт, покликаний відновити справедливість та реалізувати запит суспільства на очищення влади від колаборантів" - написав на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат від "Батьківщини" Михайло Цимбалюк.

"Фракція політичної партії "Слуга Народу" послідовно виступає за притягнення до юридичної та політичної відповідальності усіх проросійських політиків, які причетні до розпалювання війни, розповсюдження ворожої пропаганди, колабораціонізму та підтримки держави-агресора…Навіть у час жорстоких боїв і терористичних атак на мирні міста, Україна залишається правовою державою і діє відповідно до взятих на себе міжнародно-правових зобов’язань. Ми підтримуємо і будемо підтримувати усі законні та конституційні методи позбавлення залишків політичного впливу усіх представників проросійських сил. Але ми не готові підтримувати волюнтаристські та юридично нікчемні ініціативи, які лише підігрують проросійським силам, залишаючи їм шанс на юридичне оскарження і політичну реабілітацію в майбутньому", – йдеться у повідомленні речниці партії "Слуга народу" Юлії Палійчук.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: