• Головна
  • Новини
  • Батьки вихованців скандального інтернату на Львівщині виступили проти закриття закладу

25.10.2024, 22:06

Батьки вихованців скандального інтернату на Львівщині виступили проти закриття закладу

Батьки вихованців Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру на Львівщині висловилися проти його закриття, закликаючи до розвитку закладу.

Вони наголосили на відсутності альтернатив для своїх дітей, які потребують спеціалізованої допомоги. Виступаючи на засіданні комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської облради, батьки зазначили, що їхній заклад забезпечує повноцінний догляд, освіту та психологічну підтримку.

Батьки підкреслили, що вони задоволені умовами, які надає інтернат, і висловили готовність долучитися до всіх робочих груп для покращення його роботи. Олеся, одна з матерів, зазначила: “Нам пощастило, ми маємо заклад, де наших дітей виховують і доглядають. Ми всі успішні і працюємо, серед нас немає безробітних батьків.”

Критична ситуація із закладами для дітей з особливими потребами стала ще однією причиною протесту. Батько одного з вихованців, Василь, зауважив, що інші установи відмовилися приймати їхніх дітей: “Наші дітки важкохворі — ніхто у Львові не хотів їх прийняти.”

Батьки також висловили побоювання, що скандал навколо ліцею використовується для продажу його майна, яке має високу вартість. Представник Уповноваженого з прав людини у Львівській області, Тарас Подвірний, повідомив, що заклад можуть реорганізувати під реабілітаційний центр для військових, що викликало обурення у батьків.

Під час засідання комісії між членами комісії та батьками не вдалося досягти згоди, тому питання залишилось відкритим. Заступник голови комісії, Парасковія Дворянин, запропонувала продовжити обговорення на наступному засіданні, на якому планується заслухати доповідь про актуальний стан роботи центру.

Нагадаємо, наприкінці вересня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про систематичне насильство над дітьми в НРЦ. Директора закладу було відсторонено, а правоохоронці почали розслідування.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Михайло Цимбалюк про владику Василя Семенюка

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: