• Головна
  • Новини
  • Басейн, аеропорт, школа з кімнатою релаксу та інше: найдорожчі закупівлі Закарпаття за рік

06.01.2022, 14:08

Басейн, аеропорт, школа з кімнатою релаксу та інше: найдорожчі закупівлі Закарпаття за рік

Протягом цього року в Закарпатській області розподілили 17 млрд грн на порталі публічних закупівель Prozorro.

Редакція «Наші гроші. Львів» відібрала п’ять найдорожчих замовлень області за цей період. До цього списку не увійшли дороги.

  1. Басейн в Хусті

Хустська міська рада віддасть 142 млн грн фірмі «Будівельна компанія «МВ Груп» на будівництво спортивного басейну. Йдеться про облаштування будівлі площею 2,5 тис. кв. метрів на базі Хустської спеціалізованої школи №3 на вул. Степана Бандери, 1а. Роботи мають завершити до кінця 2022 року.

Басейн матиме дві зони – спортивну та рекреаційно-розважальну. У першій частині буде 25-метровий басейн на шість доріжок для плавання, а також басейн для навчання та трибуна на сотню глядачів. У іншій частині – гідромасажні ванни, чотири аеромасажні лежаки, гідромасажні сидіння, шийні масажні устаткування.

На території спортивного басейну зроблять проїзд для автомобілів, тротуари, висадять насадження, освітять площу та встановлять велопарковки на 15 місць.

  1. Районна лікарня в Берегово

На будівництво нової лікарні в місті Берегово виділили 136 млн грн. Тендер виграла мукачівська фірма «Будівельна компанія «Адамант». Вона зведе п’ятиповерхову будівлю, де будуть відділи палатної хірургії, пологове та дитяче відділення. Також тут проведуть комунікації, озеленять територію, підрядник закупить обладнання. Це офісні та медичні меблі, хірургічні столи, вентилятори легень, монітори стану пацієнтів. В лікарні проведуть кисневе постачання та закуплять кисневі генератори.

Проєкт нової лікарні намагаються втілити ще з 2018 року. Тоді будівництво коштувало 86,5 млн грн, однак підрядник не дотримувався графіку робіт. Цього ж року вартість лікарні суттєво зросла – очікувана вартість останньої закупівлі була 148 млн грн.

  1. Дитячий садок в Ужгороді

Ще 100 млн грн на Закарпатті віддадуть на будівництво нового дитячого садка в Ужгороді. Заклад буде комбінованого типу, тобто тут також зможуть ходити діти з особливими освітніми потребами. Це буде перший садок в місті з часів незалежності України, таких закладів не будували впродовж останніх 30 років.

Проєкт майбутнього дитячого садка. Фото: uzhgorod.net.ua

Фірма-підрядник «Рікдом» збудує новий садок на вул. Загорській, 51. Заклад розрахований на 250 дітей, матиме два поверхи, спортивні майданчики, ліфти, критий басейн, спортивні та музичні зали. Опосередкована вартість будівництва одного місця в дитячому садку складе 402 тис. грн. Роботи мають завершити до кінця 2022 року.

  1. Школа з кабінетом для релаксу

А будівництво школи в селі Кольчино Мукачівського району коштуватиме 94 млн грн. Школа матиме три блоки і буде передбачена для 332 учнів, тут також збудують котельню на твердому паливі та трансформаторну підстанцію. На території будуть майданчики для відпочинку дітей, площадки для гімнастики, баскетболу та волейболу, навчально-дослідна площадка, майданчик контейнерів для сміття.

Для приміщень закупляють меблі та обладнання. Тут буде тренажерний зал, спортзал, навчальні майстерні, зокрема з обробки металу, деревини та тканин. Їдальня, терапевтичний, стоматологічний та процедурні кабінети, актовий зал на 77 місць та бібліотека. Зокрема і кімната психологічного розвантаження – з диванами, книжковими шафами, телевізором та напівм’якими кріслами.

Підрядником визначили мукачівську фірму «Будівельна компанія «Адамант». Він закінчить будівництво до кінця 2023 року.

  1. Оновлення аеропорту «Ужгород»

Міжнародний аеропорт «Ужгород» заплатить 79 млн грн за реконструкцію світлосигнальної системи. Вона потрібна для того, щоб пілоти орієнтувалися під час посадки чи зльоту, особливо в темну пору чи в несприятливу погоду.

Роботи з монтажу нової світлосигнальної системи аеродрому. Фото: Міжнародний аеропорт “Ужгород”

Основним устаткуванням будуть аеродромні вогні ‒ спеціальні освітлювальні пристрої із регульованою яскравістю. Крім цього, прокладуть кабелі для їхньої електрифікації, також встановлять трансформатори, дизельні генератори на випадок відключення електрики та комп’ютерну систему дистанційного керування вогнями.

Підрядник «Будівельна компанія «Атера девелопмент» встановить систему до серпня 2022 року.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: