27.01.2021, 09:34

Байден заявив Путіну про тверду підтримку України

Президент США Джо Байден у вівторок провів перший телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, нагадавши в числі інших важливих питань, що Америка твердо підтримує суверенітет України.

Про це сказала у вівторок, 26 січня, прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі під час щоденного брифінгу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Він (президент Байден - ред.) Дзвонив президенту Путіну сьогодні (26 січня) в другій половині дня з наміром обговорити нашу готовність продовжити договір СНО-III на п'ять років, а також підтвердити рішучу підтримку суверенітету України на тлі триваючої російської агресії», - зауважила представниця Білого дому .

Вона також зазначила, що Байден у розмові з кремлівським лідером торкнувся питання про хакерську атаку з боку РФ на федеральні установи США та бізнес-компанії через програмне забезпечення SolarWinds. Крім того, американський президент нагадав про те, як росіяни пропонували винагороду афганським силам за вбивства військових США, втручалися у вибори 2020 року, отруїли опозиціонера Олексія Навального і переслідували мирні протести в Росії.

"Його намір також полягало в тому, щоб чітко заявити, що Сполучені Штати будуть твердо захищати наші національні інтереси у відповідь на злочинні дії Росії", - додала Джен Дженніфер Псакі.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден і ключові фігури в його адміністрації неодноразово висловлювали підтримку Україні, яка протистоїть російській агресії на східному фланзі Європи.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: