16.02.2020, 09:49

Бабаки Львова певні: зими уже не буде (відео)

Справжньої зими не було і не буде, а метеорологічна осінь перейшла одразу у весну – такі висновки зробили у Львові на Святі байбака.

Про це повідомили в  «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Щороку саме на Стрітення гризунів будили, щоб за їхньою поведінкою спрогнозувати прихід весни. Цьогоріч розбуркувати двох Марусь та Мишка не довелося, бо вони вже три тижні не сплять.

На Стрітення ж були дуже активні і пересвистувались між собою. А вже невдовзі в їх родині буде поповнення.

День бабака святкували у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі вже дванадцятий рік поспіль. Тут пояснюють, що поведінка гризунів, як і раннє цвітіння деяких рослин свідчать про серйозні зміни клімату.

Директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович пояснює: «Традиційно, у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі спостеріємо за поведінкою бабаків, які віщують весну на свято Стрітення. Нині ж бачимо, що весна вже прийшла. Аналізуючи причини, куди поділася зима, приходимо висновку: якщо раніше ми знаходилися на межі лісостепу і степу, то зараз ми переходимо у степову, а, може, навіть і субтропічну зону. Тож за кілька років бабаки у нас можуть появитися і в дикій природі»…  

Нагадаємо, у народі Стрітення ще називають Зимобором, коли «зима з весною стрічається та силами міряються, кому ще панувати».

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: