• Головна
  • Новини
  • БЕБ викрило групу компаній, ймовірно Фірташа, на несплаті податків на 100 млн грн

07.09.2022, 17:18

БЕБ викрило групу компаній, ймовірно Фірташа, на несплаті податків на 100 млн грн

Бюро економічної безпеки заявило про викриття групи компаній олігарха із санкційного списку РНБО, які торгують мінеральними добривами, в схемі з ухилення від сплати податків на 108 млн грн. Про це повідомляється на сайті Бюро економічної безпеки.

За даними Економічної правди, йдеться про азотні добрива і групу Дмитра Фірташа.

"Співробітники БЕБ викрили службових осіб групи компаній, які брали участь в схемі з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Компанії здійснюють оптову торгівлю мінеральними добривами", – йдеться у повідомленні.

БЕБ зазначає, що діяльність компаній пов’язують із відомим бізнесменом, який входить до переліку найбагатших українців. Минулого року він потрапив до санкційного списку РНБО.

За даними джерел Економічної правди, йдеться про групу компаній олігарха Дмитра Фірташа. Детективи БЕБ встановили, що "за участі зазначених підприємств оформлювались безтоварні фінансово-господарські операції".

"Товариство-вигодонабувач фіктивно закуповувало мінеральні добрива у згаданих компаній, з метою завищення податкового кредиту з податку на додану вартість. Такі дії призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету України коштів в розмірі понад 108 млн грн. Злочинну схему викрито за результатами інформаційно-аналітичної діяльності фахівців Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ", – додали у відомстві.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: