• Головна
  • Новини
  • Авіакатастрофа АН-26 під Харковом – судитимуть 6 військових посадовців

15.01.2022, 11:41

Авіакатастрофа АН-26 під Харковом – судитимуть 6 військових посадовців

Прокурорами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил до Чугуївського міського суду Харківської області скеровано обвинувальний акт стосовно шістьох колишніх військових посадовців за фактами порушення правил підготовки та проведення польотів і недбалого ставлення до військової служби (ст. 416, ч. 3 ст. 425 КК України).

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що колишні Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, командир військової частини А4104 і два його заступники, керівник польотами на аеродромі «Чугуїв» та, на той час, виконувач обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямах. Крім того вони порушили правила підготовки та проведення польотів. Їх недбале ставлення до військової служби призвело до катастрофи літака АН-26 у вересні 2020 року поблизу м. Чугуїв Харківської області. Тоді загинуло 26 військовослужбовців.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: