27.03.2022, 10:26

Ашан відкинув заклик Зеленського піти з Росії

Компанія назвала своєю основною місією продовжувати годувати як українське, так і російське населення.

Французька мережа супермаркетів Ашан не має наміру йти з російського ринку. Про це в інтерв'ю Journal du Dimanche заявив Ів Клод, генеральний директор Auchan Retail International, у відповідь на заклик президента України Володимира Зеленського піти з російського ринку. Компанія не має наміру виконувати це прохання, передає Кореспондент.

"Найголовніше для нас - зберегти наших співробітників та забезпечити виконання нашої основної місії - продовжувати годувати населення цих двох країн (Росії та України - ред.). У нас ніколи не було іншої мети... Нас легко критикувати, але ми відкриті та діємо для цивільного населення", - заявив Клод.

У разі відходу компанії з Росії без роботи залишаться 30 тисяч людей, з яких 40 відсотків – співробітники та акціонери, розповів гендиректор. Він додав, що в Росії працює 231 звичайний магазин, а також один інтернет-магазин, а в Україні – 43 магазини.

"Близько 100 українських співробітників, які залишили країну, залишаються з іншими співробітниками. Ми навіть налаштували систему, щоб про всіх з них дбали, розміщували та наймали в іншому місці", - заявив представник Ашану, відповівши, що компанія допомагає українським біженцям.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну антиросійські санкції запровадили більшість країн західного світу. Сотні найбільших компаній відмовилися працювати на російському ринку на знак протесту проти війни, проте президент Франції Еммануель Макрон, за даними ЗМІ, закликав бізнес своєї країни з цим "не поспішати".

Раніше лідери Польщі, Словенії та Чехії підготували план дій з 10 пунктів щодо блокування Росії, які ЄС має виконати, якщо він справді хоче припинити війну.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: