• Головна
  • Новини
  • Апеляція ВАКС засудила до двох років тюрми волинського суддю у відставці

10.02.2022, 11:59

Апеляція ВАКС засудила до двох років тюрми волинського суддю у відставці

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду засудила до двох років позбавлення волі суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області, якому раніше призначили покарання у вигляді штрафу за зловживання впливом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає "Слово і Діло".

«9 лютого апеляційна палата ВАКС скасувала вирок суду першої інстанції та постановила новий вирок, яким суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Як стверджують у САП, АП ВАКС, заслухавши доводи сторін, відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка. 15 серпня 2017 року Вища рада правосуддя відправила його у відставку.

Як відомо, 10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Втім прокурор САП подав скаргу на цей вирок.

Нагадаємо, Василюка обвинувачують у тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4000 грн за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: