• Головна
  • Новини
  • Антивакцинатору Стахіву збирають заставу, а деяких його прихильників цікавить доля коштів, які збирали раніше

29.11.2021, 17:22

Антивакцинатору Стахіву збирають заставу, а деяких його прихильників цікавить доля коштів, які збирали раніше

Про збір коштів оголосили координатори руху "Права людини".

На заставу антивакцинатору Остапу Стахіву, який перебуває у СІЗО, вже зібрали понад сімсот тисяч гривень. Про це повідомили в групі "Права людини", передає "Еспресо.Захід"

Станом на 14:00 29 листопада зібрано 721 тисячу гривень на заставу для антивакцинатора Остапа Стахіва. Про це написали адміністратори групи "Права людини", засновником якої є Остап Стахів. 

Оголошення про збір коштів з’явилося ще 26 листопада. 

"З приводу збору коштів на заставу. Ви знаєте позицію Остапа Стахіва: він говорив, що оскільки не винний, то і від застави відмовляється. Ми — координатори руху ПРАВА ЛЮДИНИ, бачимо численні ваші повідомлення з бажанням якомога скоріше розпочати збір коштів, щоб вивести Остапа із СІЗО", – таке повідомлення розмістили організатори в групі. 

Відео з проханням збирати кошти розміщують на ютуб-каналі "ДНК". Виставляє їх адміністраторка групи, координаторка у Києві й області Дарія. Щодня дівчина записує нові відео й закликає долучатися до збору коштів. Мають на меті зібрати необхідну суму сьогодні, аби Стахіва випустили з СІЗО. Дивно, але під час збору організатори наголошують, що номер картки може постійно змінюватися.

 "Дарія не відчиталася ще за минулу банківську картку", – прихильники в коментарях цікавляться своїми грошима

Люди активно коментують відео. Хтось цікавиться долею псевдоактивіста, а чимало вже цікавляться, куди ділися їхні кошти. Далі публікуємо кілька цікавих розмов під відео прихильників Стахіва (усі вони переважно російською мовою).

"Дарія не відчиталася ще за минулу банківську картку", – написала Вероніка В.

"Я скинула і мені не жалко, головне, щоб Остап вийшов на волі", – відповіла їй користувачка Nelke Rosa.

"Потрібно, щоб був офіційний рахунок", – переконує Nikita Zavylov.

"Збір грошей на картку як мінімум не розумно. Такі збори проводяться іншим шляхом", – запевняє "Просто Человек". 

На всі обурливі коментарі людей канал ДНК дає таку відповідь (мовою оригіналу):

"В связи со множеством вопросов мы специально записали новое видео с адвокатом по сбору средств для Остапа, позиции Надёжи и высказыванию Стахива о том, что деньги для него собирать не нужно". 

   "Погіршився стан здоров’я і не пускають медиків", - адвокат про необхідність застави 

Про збір коштів на своїй сторінці у фейсбук повідомляє й адвокат Остапа Стахіва Михайло Магарський.  Цікаво, що на судовому засіданні у Галицькому районному суді Львова Остап Стахів наголосив, що заставу не вноситиме, оскільки не вважає себе винним. На той час підозрюваний намагався змінити запобіжний захід в апеляційному суді. Втім вийти на волю за допомогою апеляції не вдалося. 

Ми зв’язалися з адвокатом Остапа Стахіва Михайлом Магарським, і він повідомив журналістці "Еспресо.Захід", що вирішили збирати гроші на заставу, оскільки "в підозрюваного погіршився стан здоров’я і до нього не допускають медиків". Що саме з чоловіком, адвокат не уточнив. Але додав, що сам Стахів і його родичі погоджуються із внесенням необхідних коштів, аби Стахів зміг вийти на волю.  

Передісторія 

Господарський районний суд Львова обрав запобіжний захід лідеру антивакцинаторів Остапу Стахіву. Чоловіка взяли під варту із правом внесення застави майже мільйон гривень.

У Києві антивакцинатори виходили на протест – вимагають звільнити лідера руху Остапа Стахіва.

Раніше Остапа Стахіва доставили до зали суду, де він давав перші коментарі з камери. Казав, що напередодні невідомі викрали з лікарні і відвезли у слідче відділення. За його словами, він зле почувався.

Перед тим працівники Служби безпеки України провели обшуки у відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Згодом його госпіталізували до лікарні. Як повідомили у лікарні швидкої допомоги, разом із чоловіком у приміщення лікарні прийшла ще група агресивних людей. Втім у лікарні наголосили, від них Остап Стахів вийшов цілий і неушкоджений.

Лідера "антивакцинаторів" Остапа Стахіва, якому СБУ вручила підозру, звинувачують у закликах до повалення конституційного ладу в Україні та співпрацею з Російською Федерацією.

Раніше також писали, що львівські депутати звернулися до СБУ з приводу діяльності антивакцинатора Стахіва. Вони вимагали розпочати досудове розслідування та перевірити наявність російського впливу на рух антивакцинаторів.

Фото - Еспресо

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: