• Головна
  • Новини
  • Антивакцинатор Стахів з прихильниками зірвав навчання у ліцеї на Прикарпатті

08.11.2021, 19:33

Антивакцинатор Стахів з прихильниками зірвав навчання у ліцеї на Прикарпатті

Один із лідерів українських антивакцинаторів, блогер зі Львова Остап Стахів зі своїми прихильниками увірвався до Єзупільського ліцею на Прикарпатті та зірвав навчальний процес.

Про це пише видання Кurs.

Стахів зі спільниками увірвалися у ліцей без масок і вимагали поновити на посаді вчительку початкових класів Галину Бусько, яка відмовилася вакцинуватися від COVID-19 і наказом директора була відсторонена від роботи.

«Я написала, що я не згідна вакцинуватися. Бо вакцинуватись чи не вакцинуватися – це моя воля. Які я вважала за потрібне прививки, я зробила. Це є медичне дослідження, і я не хочу робити на собі експеримент», – заявила Бусько.

Антивакцинатор Стахів з прихильниками зірвав навчання у Єзупільському ліцеї 1

На прохання голови громади Ігоря Лукашевича вдягнути маски Стахів і його однодумці огризалися:

“Застав мене вдіти маску. Ти хто?… Геноцидник!.. Ти щось заплутався…”

Коли до ліцею приїхали поліцейські, провокатори вимагали у них поновити Бусько на роботі. Відтак погрожували правоохоронцям «народним затриманням» та вимагали припинити відеозйомку. Хоча при цьому самі вели пряму трансляцію у соцмрежах.

Сам Стахів назвав вакцинацію «евтаназією та клеймом звіра» і вкотре закликав її саботувати.

Як повідомив КУРСу голова Єзупільської ТГ Ігор Лукашевич, наразі у школі перебуває приблизно двох десятків прихильників Стахіва, навчальний процес зірваний. За словами голови, у школі працює 61 людина. З них лише Галина Бусько відмовилася вакцинуватися чи робити ПЛР-тести, щоб продовжувати працювати.

Нагадаємо, з 8 листопада невакцинованих освітян відсторонюють від роботи. Відповідні вимоги передбачені “карантинною” постановою № 1236.

Як писав КУРС, освітній омбудсмен Сергій Горбачов звернувся до Держпраці та МОЗ і зібрав відповіді на головні запитання про відсторонення вчителів. 

Наразі голова Єзупільської громади та директор школи написали заяви у поліцію про перешкоджання освітньому процесу. Правоохоронці відбирають пояснення.

Остап Стахів став відомим завдяки антиковідній риториці. Під час карантину Стахів з прибічниками неодноразово влаштовував провокації у лікарнях, в тому числі й в Івано-Франківську. Твердження Стахіва неодноразово спростовували фактчекери. Багато його дописів у фейсбуці промарковані як такі, що містять недостовірну чи маніпулятивну інформацію. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: