• Головна
  • Новини
  • Антикорупційний суд продовжив обов'язки ексзаступнику міністра Лозинському

24.02.2024, 09:45

Антикорупційний суд продовжив обов'язки ексзаступнику міністра Лозинському

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 квітня строк дії обов'язків, покладених на колишнього заступника міністра з розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив обов'язки Лозинського ще на два місяці. Він зобов'язаний: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив знову просив продовжити їхню дію.

«Клопотання прокурора задовольнити. Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Лозинського – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави. Визначити термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного , до 21.04.2024 включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику міністра Василю Лозинському та ще чотирьом особам у проханні та одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на забезпечення населення у зимовий період теплом. Слідством встановлено, що у цей час підприємець запропонував заступнику міністра здійснити закупівлю пересувних котельних установок за процедурою прямих договорів, оскільки мова йшла про термінові закупівлі матеріалів і обладнання для безперебійного проходження опалювального сезону.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

На кордоні з Угорщиною затримали мікроавтобус, у якому 17 чоловіків

Коментар

Блоги

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Мирослав Дністрянський

ПРО МОВУ НАУКИ Й УКРАЇНСЬКІ НАУКОВІ ВИДАННЯ

Василь Чорний

Студентам Львівського та Чернівецького університетів розповіли про роботу присяжних

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: