• Головна
  • Новини
  • Анестезіолога Коломийської ЦРЛ судитимуть за неналежне виконання обов'язків, що призвело до загибелі семирічної пацієнтки

15.10.2024, 12:56

Анестезіолога Коломийської ЦРЛ судитимуть за неналежне виконання обов'язків, що призвело до загибелі семирічної пацієнтки

Лікаря обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків під час проведення анестезії, що призвело до смерті семирічної дівчинки.

15 жовтня 2024 року, прокуратура Коломийського району повідомила про направлення до суду обвинувального акта стосовно анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні. Лікаря обвинувачують у неналежному виконанні професійних обов'язків під час проведення анестезії, що призвело до смерті семирічної дівчинки.

За інформацією слідства, у квітні 2020 року до лікарні була госпіталізована семирічна пацієнтка з діагнозом «гострий апендицит». Під час підготовки до операції анестезіолог порушив «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей», що спричинило розвиток анафілактичного шоку у дитини під час наркозу. Попри всі спроби реанімаційних заходів, дівчинка померла.

Комісійна судово-медична експертиза підтвердила причинно-наслідковий зв'язок між діями лікаря та смертю дитини. За вчинене анестезіологу загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, а також можливе позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування проводили слідчі Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: