• Головна
  • Новини
  • Агент ФСБ отримав 15 років тюрми за шпигунство на Буковині

04.10.2024, 20:07

Агент ФСБ отримав 15 років тюрми за шпигунство на Буковині

За матеріалами Служби безпеки України, агент російської ФСБ, який шпигував у Чернівецькій області під прикриттям кур’єра, отримав 15 років ув’язнення.

Він збирав координати об'єктів для потенційних ракетно-дронових ударів, серед яких були залізничні станції та медичні установи, де лікуються українські військові.

49-річний мешканець Буковини був завербований ФСБ та під виглядом кур’єрської доставки на своєму скутері об’їжджав територію, фіксуючи важливі об'єкти. Його затримали влітку 2024 року під час підготовки чергового «звіту» для російських кураторів.

Під час слідства стало відомо, що чоловік був завербований через свої прокремлівські погляди, які відкрито висловлював у російських відеочатах. Він підтримував зв'язок із ФСБ через месенджер, де отримував завдання щодо розвідки.

Суд визнав його винним за статтями «Державна зрада» та «Виправдовування збройної агресії РФ проти України» й призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Операцію провели співробітники СБУ в Чернівецькій області за керівництва обласної прокуратури.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: