• Головна
  • Новини
  • Адвокат Чауса повідомив, що його клієнта викрали озброєні люди

03.04.2021, 20:14

Адвокат Чауса повідомив, що його клієнта викрали озброєні люди

У Кишиневі викрали суддю Миколу Чауса, якого в Україні звинувачують у отриманні хабара в $150 тис. Про це повідомив адвокат судді Юліан Балан.

Про це передає publika.md, - пише Дзеркало тижня.

За словами захисника, його клієнт був викрадений невідомими озброєними людьми близько 13:00 в Кишиневі. Це сталося у дворі житлового будинку в центрі столиці Молдови.

"Важливе оголошення для адміністрації президента, генпрокуратури і всіх силових структур. Сьогодні, 3 квітня, в центрі Кишинева був викрадений мій клієнт, український суддя, Микола Чаус, прохання про політичний притулок якого розглядається судовими інстанціями. Його викрала озброєна група людей і відвезла в невідомому напрямку", - заявив адвокат.

Раніше повідомлялося про те, що Молдова відмовила Чаусу в політичному притулку.

У 2016 році суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус був затриманий при отриманні хабара в $150 тисяч. За даними САП, Чаус вимагав ці гроші за справу, пов'язану з незаконним обігом наркотиків. Детективи НАБУ провели обшук в його автомобілі, де виявили частину хабара в $70 тисяч, ще $80 тисяч він сховав у своєму укритті, на земельній ділянці, у скляній банці.

Чауса оголосили в національний та міжнародний розшук. В Україні йому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років. Однак скандального екс-суддю досі не екстрадували.

Фото - © Страна.ua

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: