• Головна
  • Новини
  • Адміністрація Байдена знайшла спосіб продовжити допомогу Україні на $5,9 млрд, але з обмеженнями

25.09.2024, 14:59

Адміністрація Байдена знайшла спосіб продовжити допомогу Україні на $5,9 млрд, але з обмеженнями

Адміністрація президента США Джо Байдена винайшла механізм для розширення президентських повноважень щодо відправлення в Україну військової допомоги на 5,9 млрд доларів. Після закінчення фінансового року наприкінці вересня ці кошти можуть “згоріти”.

Про це повідомляє Politico пише WestNews.

Адміністрація президента США Джо Байдена розробила механізм, який дозволить продовжити надання військової допомоги Україні на суму $5,9 млрд, навіть після закінчення фінансового року 30 вересня 2024 року. Ці кошти були частиною пакету допомоги на $61 млрд, ухваленого Конгресом США ще у квітні 2024 року. Однак, якщо не вжити заходів, ці залишкові $5,9 млрд можуть бути втрачені.

Раніше президентські повноваження дозволяли пришвидшити постачання зброї Україні, оскільки це відбувалося зі складів Пентагону. Однак, після завершення фінансового року, ці повноваження могли втратити силу, і гроші на допомогу могли "згоріти".

Щоб уникнути цього, адміністрація Байдена працює над тим, щоб зберегти ці повноваження без додаткового ухвалення Конгресом. За даними видання Politico, цей новий механізм дозволить Пентагону продовжувати надсилати військову допомогу Україні, заявивши, що решта коштів буде використана в найближчі місяці.

Однак є певні обмеження: за цим методом США не зможуть вводити нові типи обладнання, яких не було в попередніх постачаннях. Це означає, що Україна продовжуватиме отримувати ту саму номенклатуру зброї та військової техніки, яка вже була передбачена раніше.

Адміністрація Байдена також звернулася до Конгресу з проханням продовжити президентські повноваження на надання допомоги Україні до 2025 року, що дозволило б зберегти кошти на суму $5,8 млрд після 30 вересня.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

рф завдала ракетного удару по Харкову: є десятки поранених

Коментар

Блоги

Михайло Цимбалюк

Суд над «азовцями»: мовчання міжнародних партнерів

Мирослав Дністрянський

КОЛИ Ж СФОРМУВАЛАСЯ УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ? І ЯК ДОСЯГТИ ЇЇ КОНСОЛІДАЦІЇ?

Василь Чорний

Громади Волині в умовах воєнного стану

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: