• Головна
  • Новини
  • 90% мешканців Буковини брали із собою ліки, коли відвідували лікарню

04.04.2019, 17:17

90% мешканців Буковини брали із собою ліки, коли відвідували лікарню

За підсумками вибіркового опитування членів домогосподарств більше половини населення Чернівецької області (56,2%) оцінило стан свого здоров’я як "добрий", більше третини (35,9%) – як "задовільний", а кожен тринадцятий (7,9%) – як "поганий" (по Україні – 49,5%, 40,5% та 10,0% відповідно). Про це повідомили в ГУ статистики у Чернівецькій області.

За підсумками опитування 78,0% осіб повідомили, що хворіли у 2018р. Серед осіб, які перенесли захворювання, 16,9% відчули негативний його вплив на життєву активність, 5,0% – на повсякденну працездатність.

Із загальної кількості опитаних осіб більше третини мешканців області (40,8%) мали хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними хворобами серед буковинців були гіпертонія та серцеві захворювання – про наявність однієї з цих хвороб повідомили відповідно 35,6% та 23,6% осіб, які мають хронічні захворювання.

За даними опитування в усіх домогосподарствах хто-небудь з членів потребував медичної допомоги чи придбання ліків та медичного приладдя.

Протягом року за медичною допомогою зверталося 82,5% опитаних осіб. Серед них більше двох третин (71,0%) зазначили, що зверталися до поліклініки (крім стоматолога), майже третина (32,4%) – до сімейного лікаря у поліклініці.

З хворобою або проблемою зі здоров’ям до лікаря зверталося більше половини (51,3%) населення, з метою проходження профілактичного огляду – майже половина (44,5%).

Із загальної кількості осіб, які відвідували лікарні, майже всі (86,6%) брали з собою медикаменти, більше двох третин (66,4%) – постільну білизну, більше половини (57,2%) – їжу.

На стан здоров’я майже кожного четвертого мешканця області (27,0%) частково вплинули наслідки Чорнобильської катастрофи, по Україні – 35,4%.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: